Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία Συρία νέα: Νεκροί 4 Τούρκοι στρατιώτες – Εξοργισμένος Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία Συρία νέα: Νεκροί 4 Τούρκοι στρατιώτες – Εξοργισμένος Ερντογάν

Τουρκία Συρία νέα: Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επισήμανε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυροβολικό τα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του παρότι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις τουρκικές θέσεις.

Τουρκία Συρία νέαΌπως ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, από πυρά πυροβολικού συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), ενώ έξαλλος εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά την Άγκυρα, οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά που δέχθηκαν και κατέστρεψαν στόχους — δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς — στην Ιντλίμπ. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επισήμανε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυροβολικό τα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του παρότι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις τουρκικές θέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία πραγματοποίησε νέα εισβολή στο έδαφος της Συρίας, ξεκινώντας νέο στάδιο εκκαθαρίσεων στην περιοχή κοντά στα σύνορά της, με στόχο να επεκτείνει την ουδέτερη ζώνη σε μεγαλύτερη απόσταση και να ελέγξει τα ζωτικά περάσματα προς τα εδάφη της.

Όπως ανέφεραν μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής Ιντλίμπ, οι Τούρκοι εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας με τουλάχιστον 200 μονάδες από τανκς, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, σύμφωνα με την εικόνα που λαμβάνουμε από περιγραφές και ομολογίες, αλλά και βίντεο που έχουν ανεβάσει στο διαδίκτυο κάτοικοι της περιοχής, ο συριακός στρατός αντέδρασε με καταιγισμό από πυραύλους εναντίον των θέσεων που είχαν καταλάβει οι Τούρκοι στρατιώτες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έκαναν λόγο για τραυματισμό ή θάνατο ικανού αριθμού Τούρκων στρατιωτών στο χωριό Tarnaba, στην περιοχή Shermagar. Οι ίδιες πηγές περιπλέκουν την κατάσταση, καθώς κάνουν λόγο για υποστήριξη ρωσικών δυνάμεων στην αντεπίθεση του συριακού στρατού.

Τουρκία Συρία νέα: Η αντίδραση Ερντογάν

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μαζί με τον τουρκικό στρατό, στο χωριό Tarnaba, ήταν και αρκετά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, πολλοί εκ των οποίων έπεσαν νεκροί από τον βομβαρδισμό του συριακού στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, η ομάδα διάσωσης που έσπευσε στο χωριό Tarnaba, εντόπισε τουλάχιστον δύο Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πεδίο των συγκρούσεων μεταξύ του συριακού και του τουρκικού στρατού έχει μεταφερθεί στην πόλη Σαρακίμπ, κοντά στην Ιντλίμπ.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση για τον θάνατο τεσσάρων και τον τραυματισμό εννέα Τούρκων στρατιωτών από βομβαρδισμό συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Ιντλίμπ, εμφανίστηκε οργισμένος. «Απαντήσαμε αναλόγως σ’ αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. «Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα», πρόσθεσε ο Ερντογάν. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την επίθεση της Τουρκίας σκοτώθηκαν έξι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις