Κορωναϊός – Κίνα: Η Apple κλείνει όλα τα καταστήματα και τα γραφεία στην Κίνα

ΚΟΣΜΟΣ

Κορωναϊός – Κίνα: Η Apple κλείνει όλα τα καταστήματα και τα γραφεία στην Κίνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

Κορωναϊός - Κίνα: Μία από τις εταιρείες που έχουν επηρεαστεί από τον ιό είναι η Apple, η οποία έφτασε στο σημείο να κλείσει όλα τα καταστήματα στην Κίνα.

03.02.2020 | 23:20

Κορωναϊός – ΚίναΗ επιδημία του Coronavirus έχει άμεσο αντίκτυπο στις τεχνολογικές εταιρείας και προφανώς στις αγορές όπου δραστηριοποιούνται. Μία από τις εταιρείες που έχουν επηρεαστεί από τον ιό είναι η Apple, η οποία έφτασε στο σημείο να κλείσει όλα τα καταστήματα στην Κίνα. Σύμφωνα με αναφορές, η Apple αποφάσισε να κλείσει τα 42 καταστήματα που διατηρεί στην Κίνα μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου. Εκτός από τα καταστήματα της, η εταιρεία έκλεισε τα γραφεία καθώς και τα κέντρα επικοινωνιών που διατηρεί στη χώρα. Με βάση μία ανάλυση που είδαμε πρόσφατα από τη GlobalData, η Apple είναι μία από τις εταιρείες που θα δουν τα έσοδα τους να μειώνονται εξαιτίας του Coronavirus.

Παρά το γεγονός ότι ένας από τους βασικούς συνεργάτες της, η Foxconn, υπόσχεται ότι η παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας δεν θα επηρεαστεί καθόλου. Ο CEO της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι οι προβλέψεις τους για το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν εξ αρχής ασαφείς, λόγω του ιού. Οι πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα έχουν μειωθεί, ακόμη και σε καταστήματα τα οποία βρίσκονται εκτός του επίκεντρου του Coronavirus, που είναι η Wuhan. Εκτός από την Apple, υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν κλείσει γραφεία και καταστήματα, έχουν θέσει διάφορους περιορισμούς ή προσφέρουν διαφόρων ειδών βοήθεια για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού. Όπως για παράδειγμα η Tesla, που επιτρέπει τη δωρεάν χρήση των Supercharger, ώστε οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μην βασίζονται στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τέλος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple έκλεισε τα καταστήματα της. Κάθε κατάστημα της εταιρείας διαθέτει αρκετούς υπαλλήλους και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Αυτό καθιστά τα καταστήματα της τέλεια σημεία για την εύκολη μετάδοση του Coronavirus.

Εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία για τον κοροναϊό – Απομονώνεται η Κίνα:
Exit mobile version