Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊός Ελλάδα: Δεν αποκλείουμε κρούσμα, αλλά είμαστε έτοιμοι”, λέει ο Κικίλιας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός Ελλάδα: Δεν αποκλείουμε κρούσμα, αλλά είμαστε έτοιμοι”, λέει ο Κικίλιας

Κορονοϊός Ελλάδα: Είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε λέει ο υπουργός Υγείας.

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε σήμερα πως κρούσμα του κορωνοϊού δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο η Ελλάδα είναι έτοιμη να το αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης. Ο κ. Κικίλιας μιλώντας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κορωνοϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως κάθε νοσοκομείο στη χώρα έχει πάρει σαφείς εντολές για την αντιμετώπιση περιστατικού του κινεζικού κορωνοϊού, ενώ πρόσθεσε πως έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και επισήμανε ότι το Υπουργείο θα ανακοινώσει αμέσως αν υπάρξει κρούσμα. Παράλληλα εξήγησε πως δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο κορωνοϊός δεν θα φτάσει στην Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων ενδέχεται να έρθει και στη χώρα μας, ενώ σημείωσε πως από την εποχική γρίπη έχουν χάσει τη ζωή τους 21 άτομα.

Τέλος ότι υπήρξε συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, ώστε από αύριο Δευτέρα να διατεθούν ακόμη 43 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πάνω από 300 οι νεκροί

Οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν σήμερα τον πρώτο θάνατο εκτός Κίνας ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, μια πληροφορία που ενέτεινε την παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας σε όλο τον κόσμο, η οποία έχει μέχρι στιγμής κοστίσει τη ζωή σε 305 ανθρώπους. Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που ολοένα και περισσότερες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Από τον Δεκέμβριο, οπότε και πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν, ο κοροναϊός έχει μολύνει περισσότερους από 14.000 ανθρώπους στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε 24 χώρες. Η Ουχάν έχει τεθεί σε καραντίνα από τις 23 Ιανουαρίου, ενώ σήμερα μία ακόμη πόλη, μια άλλη κινεζική πόλη, η Ουεντζού, στα ανατολικά επέβαλε περιορισμούς στους περισσότερους από 9 εκατομμύρια κατοίκους της.

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί στην Κίνα το τέλος των διακοπών για το σεληνιακό νέο έτος. Οπότε οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους με αεροπλάνα και τρένα, αν και πολλές επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές για τουλάχιστον μία εβδομάδα. ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ισραήλ έχουν απαγορεύσει στην είσοδο στο έδαφός τους των αλλοδαπών που έχουν επισκεφθεί στην Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες. Η Μογγολία, η Ρωσία και το Νεπάλ έχουν κλείσει τα χερσαία τους σύνορα με την Κίνα.

Δείτε ακόμη

Τσιόδρας: Θα έχουμε κρούσμα κορωνοϊού τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις