Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αλλαγές στο ποδόσφαιρο: Τι θα αλλάξει σε ΕΠΟ και ΚΕΔ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αλλαγές στο ποδόσφαιρο: Τι θα αλλάξει σε ΕΠΟ και ΚΕΔ

Αλλαγές στο ποδόσφαιρο: Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο κύριος Γεραπετρίτης θα κάνει ξεκάθαρο προς τις διεθνείς διοργανώτριες αρχές ότι από τη στιγμή που υπογράφει το μνημόνιο θα έχουν πλήρη πολιτική κάλυψη από την κυβέρνηση να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εφαρμοστούν τα όσα θα συμφωνηθούν.

Αλλαγές στο ποδόσφαιρο: Σε διαρκείς συζητήσεις με σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, πριν προγραμματισμένο ταξίδι του στην έδρα της FIFA στην ελβετική πόλη Νιόν. Όπως αναφέρει το ethnos.gr, μέσα από αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στο χώρο του ποδοσφαίρου και να διασφαλίσει ότι θα έχει απτό δείγμα γραφής προθέσεων και καταστάσεων έως την κρίσιμη αναμέτρηση ΠΑΟΚΟλυμπιακός, η οποία θα διεξαχθεί στην Τούμπα. Μέχρι τότε είναι πολύ πιθανό ο κ Μητσοτάκης να έχει ήδη συναντήσει τα στελέχη της FIFA και της UEFA.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση επιθυμεί την επίσπευση των εξελίξεων ούτως ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στο μνημόνιο που προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο κύριος Γεραπετρίτης θα κάνει ξεκάθαρο προς τις διεθνείς διοργανώτριες αρχές ότι από τη στιγμή που υπογράφει το μνημόνιο θα έχουν πλήρη πολιτική κάλυψη από την κυβέρνηση να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εφαρμοστούν τα όσα θα συμφωνηθούν.

Στο πλάνο της κυβέρνησης λοιπόν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Αλλαγή στο οργανόγραμμα και στον τρόπο που διοικείται
  • Αλλαγή στον τρόπο εκλογής του προέδρου της ΕΠΟ
  • Αλλαγή στον τρόπο εφαρμογής του πειθαρχικού κώδικα και απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης
  • Αλλαγή στον τρόπο ορισμού των διαιτητών.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι να διασφαλιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουν να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές. Η κυβέρνηση θέλει να πάρει στα χέρια της την κατάσταση, δηλώνει πως επιθυμεί την ισονομία, αλλά οι χειρισμοί και οι επιλογές θα πρέπει να είναι σίγουρα πολύ προσεκτικές.

Η συνάντηση Νικολαΐδη με τον υπουργό Επικρατείας:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις