Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Παυλόπουλος: Η πρώτη χειραψία μετά την εκλογή της Σακελλαροπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Παυλόπουλος: Η πρώτη χειραψία μετά την εκλογή της Σακελλαροπούλου

Μητσοτάκης - Παυλόπουλος: Με την παρουσία της επιστημονικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας, έγινε στο Μέγαρο Μουσικής η παρουσίαση του προγράμματος "Πρωτοβουλία 1821 - 2021".

Μητσοτάκης – Παυλόπουλος: Πολλά και ενδιαφέροντα στιγμιότυπα εκτυλίχθηκαν στο μέγαρο Μουσικής, στην εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» όπου παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην αίθουσα Banquet του μεγάρου Μουσικής, προσήλθαν για την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας 1821-2021, εκατοντάδες επιφανείς εκπρόσωποι της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε το πρώτο τετ α τετ και την πρώτη χειραψία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, μετά την εκλογή της νέας ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Πρώτος έφτασε στο μέγαρο Μουσικής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και λίγα λεπτά αργότερα, προσήλθε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρωθυπουργός σηκώθηκε και χαιρέτησε χαμογελαστός τον ΠτΔ. Το «παρών» στην ειδική εκδήλωση έδωσε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, καθώς και η πρέσβειρα καλής θέλησης της Unesco Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Παρούσα επίσης και η πρόεδρος της επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία είχε θερμή χειραψία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην εκδήλωση προσήλθε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος χαιρέτησε την Γιάννα Αγγελοπούλου. Δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Γιάννα Αγγελοπούλου, ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ολγα Γεροβασίλη.

Περισσότεροι από 75 φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνεργάστηκαν για την οργάνωση και προετοιμασία περίπου 120 δράσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην διάρκεια της τριετίας 2020-2022. Ενενήντα πανεπιστημιακοί και ερευνητές απαρτίζουν τις επιστημονικές επιτροπές της «Πρωτοβουλίας», ενώ περισσότεροι από 450 επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν ως ομιλητές στα διεθνή συνέδρια.

Επιπλέον, 16 πολιτιστικοί οργανισμοί συνεργάζονται για την υλοποίηση 10 εκθέσεων και 12 μεγάλων μουσικών εκδηλώσεων, με θέματα εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821. Η παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων έγινε από τον Ιωάννη Μάνο, σύμβουλο στην Εθνική Τράπεζα και συντονιστή της «Πρωτοβουλίας», η οποία συγκροτήθηκε εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και είναι το αποτέλεσμα της πρωτοφανούς συστηματικής συνεργασίας κοινωφελών, πολιτιστικών και επιστημονικών ιδρυμάτων και φορέων της χώρας.

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση «Πρωτοβουλίας 1821-2021»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις