Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεραμέως “Χριστιανική Αγωγή”: Η υπουργός ανακάλεσε την εγκύκλιο για την εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως “Χριστιανική Αγωγή”: Η υπουργός ανακάλεσε την εγκύκλιο για την εκδήλωση

Κεραμέως "Χριστιανική Αγωγή": Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ότι προσπαθεί να μετατρέψει το υπουργείο Παιδείας σε παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Κεραμέως “Χριστιανική Αγωγή”: Σάλο προκάλεσε η εγκύκλιος της Νίκης Κεραμέως με την οποία καλούσε τους μαθητές να συμμετάσχουν σε ημερίδα της οργάνωσης «Χριστιανική Αγωγή». Οι αντιδράσεις ήταν τόσο σφοδρές που ανάγκασαν την την υπουργό Παιδείας να την ανακαλέσει. Η Νίκη Κεραμέως με την επίμαχη εγκύκλιο οποία ενημέρωνε τα 15μελη Μαθητικά Συμβούλια και τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική για την ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”, με θέμα «Σύγχρονη Παιδεία και ελληνορθόδοξη παράδοση»!

Σημειώνεται ότι η «Χριστιανική Αγωγή» είναι ανάμεσα στα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία που στηρίζουν το κίνημα κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» το οποίο είχε πρόσφατα διοργανώσει την καμπάνια στο Μετρό, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων και εγείροντας ερωτηματικά για το πώς κατέληξαν να βρίσκονται οι εν λόγω αφίσες αναρτημένες σε ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς!

Μετά το σάλο αντιδράσεων η Νίκη Κεραμέως αναγκάστηκε με νεότερη εγκύκλιο να ανακαλέσει την αρχική:

«Με άμεση εντολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ανακαλείται το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. Φ16/11644/Δ2/28-01-2020 έγγραφο με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα ”Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση” της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων ”Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ” για εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. και για μαθητές/τριες Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής – Φεβρουάριος 2020 – σχ. Έτ. 2019-2020» που υπογράφει η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ενημέρωση από το υπουργείο.

Σφοδρές οι αντιδράσεις για την πρώτη εγκύκλιο
Η αρχική εγκύκλιος είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Συνομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας «νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης;»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι επιχειρεί να μετατρέψει το υπουργείο σε παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων: «Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την εν λόγω (παρα)θρησκευτική οργάνωση, σημειώνουμε ότι συνδέεται οργανικά με την Αδελφότητα Θεολόγων “Ο Σωτήρ”, γνωστή για τις ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές της. Σημειώνουμε, επίσης, ότι τα “χριστιανικά” αντανακλαστικά της είναι τέτοια, που δεν δίστασε να απειλεί επί σειρά ετών με έξωση 143 μαθήτριες και μαθητές του 73ου σχολείου Δήμου Αθηναίων, διεκδικώντας το κτήριο στο οποίο στεγάζονταν, εκμεταλλευόμενη την ανοχή του κράτους και κρατώντας το σχολείο σε καθεστώς ομηρείας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις