Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / The Night House υπόθεση: Το πιο τρομακτικό θρίλερ της χρονιάς
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

The Night House υπόθεση: Το πιο τρομακτικό θρίλερ της χρονιάς

The Night House υπόθεση: Το «The Night House» διηγείται την ιστορία μιας χήρας που πενθεί την αυτοκτονία του αρχιτέκτονα συζύγου ο οποίος όμως επικοινωνεί μαζί της και την στοιχειώνει από την άλλη διάσταση μέσα στο πολυτελές σπίτι που έχει χτίσει για εκείνη σε προάστιο της Νέας Υόρκης.

The Night House υπόθεσηΔεν είναι ένα συνηθισμένο θρίλερ όπως όλα τα άλλα. Για την ακρίβεια το «The Night House» είναι ένα από τα πιο εκκωφαντικά θρίλερ τρόμου που γυρίστηκαν ποτέ. Και ξαναγράφει τους κανόνες των jump scares – τα σοκ που μας κάνουν να αναπηδάμε από το κάθισμα μας κάθε τρεις και λίγο. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα εγκωμιαστικά σχόλια που απέσπασε  το «The Night House» του Ντέιβιντ Μπρούκνερ («V/H/S», «Η ιεροτελεστία»), το θρίλερ που έχει προκαλέσει φέτος τα περισσότερα ρίγη στο Φεστιβάλ του Σάντανς με πρωταγωνίστρια την Ρεμπέκα Χολ. Την περιστοιχίζουν οι Στέισι Μάρτιν και Σάρα Γκόλνμπεργκ.

Κι ενώ τα αμερικανικά μέσα γράφουν ότι η ταινία σπάει κάθε ρεκόρ…πεταγμάτων από το κάθισμα, η καθολική αποδοχή της ταινίας από το κοινό έκανε την Searchlight Pictures να την αγοράσει αμέσως έναντι 12 εκατομμυρίων δολαρίων. Δύο χρόνια αφού η «Διαδοχή» του Άρι Άστερ έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Φεστιβάλ του Σάντανς ως η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς συστήνοντας έναν νέο δημιουργό στο είδος του τρόμου, ένα καινούριο θρίλερ έρχεται για να μας φοβίσει ακόμη περισσότερο. Το «The Night House» διηγείται την ιστορία μιας χήρας που πενθεί την αυτοκτονία του αρχιτέκτονα συζύγου ο οποίος όμως επικοινωνεί μαζί της και την στοιχειώνει από την άλλη διάσταση μέσα στο πολυτελές σπίτι που έχει χτίσει για εκείνη σε προάστιο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις