Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ψέματα Τσίπρα: Το βίντεο από τη Βουλή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψέματα Τσίπρα: Το βίντεο από τη Βουλή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Ψέματα Τσίπρα: Δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τις τοποθετήσεις του.

Ψέματα Τσίπρα: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει την τελευταία ώρα ένα βίντεο με δύο συγκεκριμένα αποσπάσματα από την αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του αναφέρθηκε στη συνέντευξη του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, που, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, είπε «να μην είναι η Ελλάδα τόσο επιθετική με την Τουρκία γιατί σπρώχνει τη σημαντική αυτή χώρα εκτός ΝΑΤΟ».

Ωστόσο στην τριτολογία του, όπως φαίνεται από το σχετικό βίντεο, ο κ. Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε την ίδια διατύπωση για τις δηλώσεις Ο’ Μπράιαν… Και όπως προκύπτει από το σχετικό απόκομμα της συνέντευξης του Αμερικανού αξιωματούχου στην «Καθημερινή» που παρουσιάζεται στο σχετικό βίντεο, ούτε αυτή «αποτυπώνει» το ακριβές νόημα των δηλώσεών του… Το σχετικό βίντεο ανάρτησε στο Twitter και η ΝΔ η οποία επεσήμανε στη λεζάντα: «Αδιόρθωτος. Πάλι ψέματα από τον κ. Τσίπρα.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

ΝΔ: Πάλι ψέματα είπε ο κ. Τσίπρας

«Αδιόρθωτος. Πάλι ψέματα από τον κ. Τσίπρα στη Βουλή» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κύρωση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της ΝΔ στο twitter, εμφανίζεται το βίντεο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την φράση «προβλέψιμος σύμμαχος» που είχε χρησιμοποιήσει για την Ελλάδα κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο και την συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη δευτερολογία του αναφέρθηκε σε συνέντευξη του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, στην «Καθημερινή» που, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, είπε να μην είναι η Ελλάδα τόσο επιθετική με την Τουρκία γιατί σπρώχνει τη σημαντική αυτή χώρα «εκτός ΝΑΤΟ». Στην τριτολογία του μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στα πρακτικά σχετικό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» για την εν λόγω συνέντευξη που επικαλέστηκε και διάβασε σχετικό απόσπασμα διαβάζοντας «επί λέξει» όπως είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειριστεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας, με αυτή, στο ΝΑΤΟ».

Ωστόσο, στην συνέντευξή του ο κ. Ο’ Μπράιαν, όπως επισημαίνει η ΝΔ είχε πει επί λέξει: ««Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειριστεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ».

Δείτε το tweet της ΝΔ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις