Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Γλώσσα του στόματος: Τι σημαίνει το σταυροπόδι και τα χέρια στους γοφούς
PLUS

Γλώσσα του στόματος: Τι σημαίνει το σταυροπόδι και τα χέρια στους γοφούς

Γλώσσα του στόματος: Πρόκειται για μηνύματα που στέλνουμε με τη γλώσσα του σώματός μας και δεν θέλουμε να πούμε με λόγια.

Γλώσσα του στόματος: Η γλώσσα του σώματος είναι μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας και όπως προφανώς ήδη γνωρίζετε μπορούν οι άλλοι, αλλά και εσείς, να τη «διαβάζετε» για μυστικές ενδείξεις. Πρόκειται δηλαδή για μηνύματα που στέλνουμε με τη γλώσσα του σώματός μας και δεν θέλουμε να πούμε με λόγια.

Μάθετε παρακάτω πως μεταφράζονται κάποιες βασικές κινήσεις και αναγνωρίστε έτσι τα σήματα που στέλνει ο συνομιλητής σας με το σώμα του.

Γλώσσα του σώματος: Χέρια Σταυρωμένα

Έχετε μπροστά σας κάποιον που σας μιλάει με τα χέρια σταυρωμένα; Σύμφωνα με τη γλώσσα του σώματος αυτό σημαίνει ότι είναι απόμακρος, ανασφαλής, ανήσυχος, αμυντικός ή πεισματάρης. Υπάρχουν όμως και τα πλεονεκτήματά. Το σταύρωμα των χεριών μπορεί απλά να υποδηλώνει ότι το συγκεκριμένο άτομα στις δυσκολίες δεν το βάζει κάτω ενώ μπορεί επίσης να προσπαθεί απλά να νιώσει άνετα, να κρυώνει ή …να μην έχει τσέπες.

Γλώσσα του σώματος: Επαφή με τα μάτια

Αν θέλετε με τη γλώσσα του σώματος να δείξετε στον συνομιλητή σας ότι ακούτε με πολύ μεγάλη προσοχή τα λεγόμενά του, τότε κάντε επαφή με τα μάτια. Εδώ χρειάζεται ωστόσο προσοχή, αφού η υπερβολική επαφή με τα μάτια μπορεί να προκαλέσει αμηχανία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν εκείνος που έχετε απεναντί σας δεν σας κοιτάει στα μάτια μη βιαστείτε να τον κρίνετε αρνητικά. Σύμφωνα με την Patti Wood, ειδική στη γλώσσα του σώματος με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας και συγγραφέα του βιβλίου Success Signals, A Guide to Reading Body Language, μπορεί απλά να είναι ντροπαλός και να τον έχετε σαγηνεύσει.

Γλώσσα του σώματος: Κάθισμα με τα πόδια ανοιχτά

Πρόκειται για μια κλασική αντρική στάση που σύμφωνα με τους ειδικούς δείχνει αυτοπεποίθηση. Ουσιαστικά είναι άλλος ένας τρόπος τον αντρών να εκθέσουν την … αντρική τους πλευρά, την οποία θέλουν να ανακαλύψετε σωματικά και συναισθηματικά. Η συγκεκριμένη στάση δείχνει επίσης δύναμη. Θυμηθείτε τη συνάντηση του απερχόμενου πρόεδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον νεοεκλεγέντα τότε Ντόναλντ Τραμπ. Οι ειδικοί που ερμήνευσαν τη στάση του σώματος των δύο αντρών και δεδομένου ότι τα πόδια του Μπαράκ Ομπάμα είχαν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το στοιχείο αυτό δείχνει δύναμη και ότι υποσυνείδητα ο Ομπάμα ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι ήταν ακόμα στην κορυφή.

Γλώσσα του σώματος: Σταυροπόδι 

Αν ωστόσο βλέπετε ότι αλλάζει αργά τα πόδια σε σταυροπόδι σημαίνει πως ενδεχομένως πλήττει με τη συζήτηση ενώ αν έχετε βγει ραντεβού και το ένα πόδι «αγγίζει» το πόδι του ατόμου που σας συνοδεύει, αυτό αποδεικνύει ενθουσιασμό. Δεν έχουν όμως τέλος οι ενδείξεις για τα πόδια, αφού ένα σταυροπόδι με ελαφρύ κούνημα του πάνω ποδιού δείχνει ένα άτομο αρκετά ανυπόμονο και νευρικό, ενώ τα ενωμένα πόδια φανερώνουν άγχος, αμηχανία και ευαισθησία.

Γλώσσα του σώματος: Χέρια στους γοφούς

Mπορεί να σκέφτεστε ότι η στάση του Superman φανερώνει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, δείχνει όμως και επιθετικότητα. Βεβαιωθείτε ότι δεν κρατάτε αυτή τη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια κάποιας συνέντευξης για δουλειά. Σύμφωνα επίσης με τη γλώσσα του σώματος, τα χέρια στους γοφούς δείχνουν ανυπομονησία.

Γλώσσα του σώματος: Χαμόγελο

Οι συχνές μυικές συσπάσεις του προσώπου, όπως συμβαίνει με το χαμόγελο, στη γλώσσα του σώματος, δείχνουν ένα άτομο ελκυστικό και ευχάριστο. Γενικά πάντως το χαμόγελο μπορεί να αποκαλύψει πολλά. Αν δηλαδή κατά την διάρκεια της συνομιλίας υπάρχει ένα μόνιμο «παγωμένο» χαμόγελο, που δεν αλλάζει τόνο και ένταση, φανερώνει ότι το άτομο που έχετε απέναντί σας είναι αυστηρό ή ότι πιέζει πολύ τον εαυτό του να προσποιηθεί ότι περνάει καλά μαζί σας. Αν πάλι είναι ανέμελο και συχνό σημαίνει ότι τα λεγόμενά σας συμβαδίζουν με τα δικά του και ότι έχετε καταφέρει να κερδίσετε το ενδιαφέρον του.

Γλώσσα του σώματος: Χειραψία

Σημαντικά μηνύματα κρύβουν και οι χειραψίες. Η κλασική έχει σίγουρα την έννοια του καλωσορίσματος. Η δυνατή ωστόσο χειραψία δείχνει ένα άτομο ειλικρινές και ντόμπρο ενώ η χλιαρή δείχνει άνθρωπο χωρίς αυτοπεποίθηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις