Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τοξοβόλος Συντάγματος: Τα κλειδιά που ανοίγουν τα κρησφύγετα – Από την Αρναία στην Αγία Παρασκευή
ΕΛΛΑΔΑ

Τοξοβόλος Συντάγματος: Τα κλειδιά που ανοίγουν τα κρησφύγετα – Από την Αρναία στην Αγία Παρασκευή

Τοξοβόλος Συντάγματος: Οι πρώτες υποψίες των αστυνομικών στρέφονται στην εκδοχή ότι ετοίμαζαν ένοπλη ληστεία σε άγνωστο στόχο προκειμένου να ενισχύσουν το "επαναστατικό ταμείο".

Τοξοβόλος Συντάγματος: Ένα περιστατικό που παραπέμπει σε αστυνομική, κινηματογραφική ταινία και συνέβη στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, μόλις δύο 24ωρα πριν από την αλλαγή του χρόνου, απεδείχθη κομβικό στοιχείο για τον τελικό εντοπισμό του “τοξοβόλου του Συντάγματος” και των δύο γυναικών που συνελήφθησαν με βαρύ οπλισμό μαζί του από την Αντιτρομοκρατική.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου, στον επαρχιακό δρόμο Αρναίας-Απολλωνίας, ένας αστυνομικός ο οποίος κατευθυνόταν στην υπηρεσία του, σταμάτησε με το αυτοκίνητό του  να βοηθήσει μία κοπέλα, πιθανόν την σύντροφο του “τοξοβόλου”, όταν διαπίστωσε ότι  το αυτοκίνητό της είχε ακινητοποιηθεί στο δρόμο, έχοντας κολλήσει στις λάσπες. Ενώ βοηθούσε την άγνωστή του οδηγό, ξαφνικά  πετάχτηκαν μπροστά του  δύο ένοπλοι άντρες, τον ακινητοποίησαν με όπλο, του αφαίρεσαν  το κινητό του τηλέφωνο και τον κλείδωσαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του!

Ο αστυνομικός ανέφερε το απίστευτο περιστατικό σε βάρος του και ήδη η αντιτρομοκρατική, που ενημερώθηκε αρμοδίως για το μυστηριώδες συμβάν των ενόπλων, άρχισε να ερευνά την ταυτότητα των ενόπλων που προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση. Λίγες ημέρες μετά, βρέθηκε το όχημα που οδηγούσε η κοπέλα, εγκαταλελειμμένο  στον Μπράλο Φθιώτιδας. Από εκεί μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου εντοπίστηκε γενετικό υλικό του «τοξοβόλου», τον οποίο μάλιστα αναγνώρισε από φωτογραφίες και ο αστυνομικός, ως έναν εκ των δύο ενόπλων.

Με δεδομένο ότι συγκεκριμένος, καταδικασμένος τότε σε 13 χρόνια κάθειρξη για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη ήταν καταζητούμενος αφού είχε αποδράσει εύκολα από τις αγροτικές φυλακές της Τύρινθας, οι έρευνες απλώθηκαν και στη Βόρειο Ελλάδα.

Ποτέ όμως δεν σταμάτησαν και στην Αττική, όπου η αντιτρομοκρατική πρόσεχε τα αυτοκίνητα που κλέβονταν και επικέντρωνε το ενδιαφέρον της σε τζιπ όπως ήταν αυτό στην Αρναία. Ήδη έως τότε η αντιτρομοκρατική γνώριζε ότι στις 29 Αυγούστου 2019, ο  δραπέτης “τοξοβόλος” είχε εισβάλει σε τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, αφού ντύθηκε παπάς!

Όταν βρέθηκε με τον άγνωστο ακόμη συνεργό του μέσα στην τράπεζα, τράβηξε κάτω από τα ράσα ένα καλάσνικοφ και ξεκίνησε το θρίλερ για τους υπαλλήλους και τους πελάτες. Ήταν ημέρα πληρωμής των συντάξεων και τα χρήματα ήταν αρκετά.

Κατά την αντιτρομοκρατική, ο καταζητούμενος τότε “τοξοβόλος” ήταν αυτός, που οδήγησε τον διευθυντή του υποκαταστήματος στο υπόγειο όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο. Αφού περίμενε υπομονετικά σημαδεύοντας με το καλάσνικοφ τον διευθυντή είκοσι λεπτά να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, “απαλλοτρίωσε” πάνω από 150.000 ευρώ.

Όμως, παρά τη μεταμφίεση, το εγκληματολογικό βρήκε γενετικό του υλικό και ταυτοποίησε την παρουσία του στη ληστεία. Το πρωί της Τετάρτης κουβαλώντας βαρύ οπλισμό, ο “τοξοβόλος”, η κατηγορούμενη και καταδικασμένη ως μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα” και η φίλη του πρώτου, εγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής.

Οι πρώτες υποψίες των αστυνομικών στρέφονται στην εκδοχή ότι ετοίμαζαν ένοπλη ληστεία σε άγνωστο στόχο προκειμένου να ενισχύσουν το “επαναστατικό ταμείο”. Ενώ τον στόχο προσπαθούν να εντοπίσουν και από ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στο τζιπ, οι σκέψεις των ίδιων αστυνομικών στρέφονται ακόμη στο ότι σύντομα θα προχωρούσαν και σε χτύπημα.

Μεγάλο προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα ευρήματα στο πορτμπαγκάζ του τζιπ.

Μέσα εκεί η αντιτρομοκρατική βρήκε πολλά αντρικά ρούχα, μεγαλύτερου μεγέθους, όμως, από του “τοξοβόλου” μια διαπίστωση που παραπέμπει στην ύπαρξη και δύο η και τριών ακόμη συνεργών, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Οι δύο, θεωρείται ότι είναι αυτοί που ήταν οι συνεργοί του στην ληστεία “απαλλοτρίωση” στην Τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαΐας στις 29 Αυγούστου 2019.

Ο ένας, μπήκε στην τράπεζα μαζί με τον ντυμένο παπά “τοξοβόλο” ενώ ο άλλος, περίμενε στο αυτοκίνητο και οδήγησε το αυτοκίνητο της διαφυγής. Ένας από τους δύο θεωρείται βέβαιο ότι ήταν αυτός που ακινητοποίησε με πιστόλι μαζί με τον “τοξοβόλο” τον αστυνομικό στην Αρναία, παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

Στην κατοχή της 28χρονης φίλης του “τοξοβόλου”  βρέθηκαν και πέντε κλειδιά, για τα οποία η αντιτρομοκρατική προσπαθεί να βρει ποιες πόρτες απόκρυψης οπλισμού και άλλων αντικειμένων, ανοίγουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις