Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φορολοταρία Ιανουαρίου 2020 ΑΑΔΕ: Πώς θα δείτε αν κερδίσατε
ΕΛΛΑΔΑ

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2020 ΑΑΔΕ: Πώς θα δείτε αν κερδίσατε

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2020 ΑΑΔΕ: Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει.

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2020 ΑΑΔΕ: Συνολικά 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. Τα 1.000 ευρώ είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του. Το μοντέλο που ακολουθεί το πρόγραμμα της κλήρωσης στην ιστοσελίδα www.aade.gr έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες κέρδους όσο μεγαλύτερο ποσό αγορών έχει πραγματοποιήσει κάθε καταναλωτής.

Για να δείτε εάν είστε ένας από τους τυχερούς της φορολοταρίας, πατήστε ΕΔΩ και στη συνέχεια επιλέξτε «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ». Στη συνέχεια συνδέεστε με τα στοιχεία σας από το taxisnet και πατάτε «εκτύπωση» στην υποκατηγορία «Συναλλαγές και Λαχνοί». Οι νικητές ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο taxisnet και τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος. Για τους τυχερούς απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή MyTAXISnet – «Ο λογαριασμός μου» – Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ.

Τι είπε ο Σταϊκούρας

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός τριμήνου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο θα καταβληθεί σε άλλον δικαιούχο, κάτοχο αναπληρωματικού λαχνού. Καθαρή θα είναι η νέα μείωση κατά 8% του ΕΝΦΙΑ για τις μεσαίες και μικρές περιουσίες, δηλαδή δεν θα ψαλιδιστεί από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Κατά περίπτωση η ελάφρυνση για μεγάλες περιουσίες. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε, ο στόχος είναι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών να μην επιβαρύνει τα νοικοκυριά με μεσαία και μικρή ακίνητη ιδιοκτησία, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει ελάφρυνση και για όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία αλλά κατά περιοχή.

Εξήγησε ότι έρχεται ένταξη στο αντικειμενικό σύστημα περίπου 2.900 περιοχών. Σε αυτές τις περιοχές άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιβαρύνσεις, εφόσον τα ακίνητα στις εν λόγω περιοχές σήμερα υποφορολογούνται επειδή οι αξίες με τις οποίες υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ είναι πολύ χαμηλότερες από τις τρέχουσες εμπορικές. Θα υπάρξουν, ωστόσο, όπως είπε και περιοχές που θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα και οι ιδιοκτήτες τους θα ελαφρυνθούν. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι νέες αντικειμενικές αξίες για τις μεταβιβάσεις να μην ισχύσουν από φέτος, αλλά να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021 προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις και γονικές παροχές με βάση τις υφιστάμενες τιμές ζώνης, αναφέρει το capital.gr.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι κερδισμένοι των νέων αντικειμενικών και του νέου ΕΝΦΙΑ θα είναι:

– όσοι έχουν ακίνητη ιδιοκτησία σε περιοχές που βρίσκονται ήδη στο αντικειμενικό σύστημα και είναι μεσαίας ή χαμηλής αξίας. Αν ισχύσουν τα όρια που έβαλε το ΥΠΟΙΚ στη μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019, τότε ιδιοκτήτες με ακίνητη ιδιοκτησία αντικειμενικής αξίας έως και 1 εκατ. ευρώ θα έχουν μια επιπλέον καθαρή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% το 2020

– όσοι έχουν ακίνητη ιδιοκτησία μεγαλύτερης αξίας θα έχουν επίσης μείωση αλλά το ύψος της θα κριθεί από την περιοχή

– φορολογούμενοι με ακίνητα που είναι σημαντικής εμπορικής αξίας αλλά εκτός αντικειμενικού συστήματος (π.χ. μεγάλης επιφάνειας κατοικίες σε τουριστικές και νησιωτικές περιοχές όπως σε περιοχές της Πάρου, της Άνδρου, της Αργολίδας) θα δουν επιβαρύνσεις από τις νέες αντικειμενικές αξίες και τις αλλαγές που θα γίνουν στον ΕΝΦΙΑ

– όσοι φορολογούμενοι προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις ακινήτων σε περιοχές που θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες (π.χ. μεσαίες περιοχές των αστικών κέντρων όπως Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι) μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 θα επιβαρυνθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις τους συμφέρει να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις πριν το τέλος του τρέχοντος έτους ή την ημερομηνία που θα ανακοινωθεί ότι τίθενται σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις