Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λειψοί μαχητικά: Η στιγμή που ελληνικά μαχητικά αναχαιτίζουν τουρκικά F-16
ΕΛΛΑΔΑ

Λειψοί μαχητικά: Η στιγμή που ελληνικά μαχητικά αναχαιτίζουν τουρκικά F-16

Λειψοί μαχητικά: Βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε κάτοικος του νησιού και προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha κατέγραψε καρέ-καρέ τη στιγμή που τα τουρκικά F-16 καταδιώκονται από τα ελληνικά μαχητικά.

Λειψοί μαχητικά: Καθημερινές είναι οι «μάχες» που δίνουν ελληνικά μαχητικά προκειμένου να απωθήσουν τουρκικά F16 που παραβιάζουν συστηματικά και δίχως δισταγμό τον εθνικό εναέριο χώρο. Μόλις χθες, ζεύγος από τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησε για άλλη μια φορά υπερπτήσεις πάνω από τους Λειψούς στα 14.000 και 6.000 πόδια αντίστοιχα. Βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε κάτοικος του νησιού και προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha κατέγραψε καρέ-καρέ τη στιγμή που τα τουρκικά F-16 καταδιώκονται από τα ελληνικά μαχητικά.

«Κάνουν πολύ αδέξιους χειρισμούς και αυτό καθιστά αρκετά επικίνδυνη την όλη υπόθεση», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Φώτης Μάγγος μιλώντας στον Alpha. «Ακούσαμε τον θόρυβο το πρωί και είδαμε να πετάνε πολύ χαμηλά. Ήταν ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών και ένα ελληνικών και φάνηκε καθαρά η διαδικασία αναχαίτησης», δήλωσε για τις σημερινές υπερπτήσεις ο δήμαρχος. «Εμείς δεν ανησυχούμε, έχουμε εμπιστοσύνη στα ελληνικά γεράκια. Τους κατατροπώνουν και αυτό φαίνεται. Η διαδικασία κρατάει 2 λεπτά και τελειώνει. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχουν αυξηθεί τελευταία οι παραβιάσεις και με αναιδή τρόπο. Υπάρχει αυξανόμενη προκλητικότητα και νομίζω ότι γίνεται για ψυχολογικούς λόγους και κυρίως για να εκνευρίσουν τους Έλληνες πιλότους, ο οποίοι όμως δεν καταλαβαίνουν».

Δείτε το βίντεο
Δείτε ακόμη

Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη “αν δεν ασχολείστε, δεν θα σας συμβεί το παραμικρό”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις