Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές στο αεροδρόμιο: Αφαιρούσαν μεταμφιεσμένοι αποσκευές στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές στο αεροδρόμιο: Αφαιρούσαν μεταμφιεσμένοι αποσκευές στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Κλοπές στο αεροδρόμιο: Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανακοίνωσε η Αστυνομία, "οι δράστες, κινούμενοι εντός του χώρου των αφίξεων του Αεροδρομίου και εκμεταλλευόμενοι προσωρινή έλλειψη προσοχής επιβατών τους αφαιρούσαν αποσκευές, τσαντάκια, σακίδια κλπ".

Κλοπές στο αεροδρόμιο: Ήταν βέβαιοι ότι οι αστυνομικοί θα τους αναγνώριζαν, καθώς είχαν συλληφθεί αρκετές φορές για κλοπές τσαντών, πορτοφολιών και άλλων ειδών από ανύποπτους πολίτες. Έτσι, οι δύο Αλγερινοί, ηλικίας 31 και 34 χρόνων, μεταμφιέστηκαν (!) και ξεκίνησαν τις κλοπές ταξιδιωτικών αποσκευών και ηλεκτρονικών ειδών, από επιβάτες, στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κάθε φορά που τροχιοδρομούσε αεροπλάνο στην πίστα του αεροδρομίου, φέρνοντας στην Αθήνα επιβάτες, από το εξωτερικό και το εσωτερικό, Έλληνες και ξένους, το δίδυμο “έπιανε δουλειά” στην αίθουσα αφίξεων. Αν κάποιοι επιβάτες, που έφθαναν κουρασμένοι από το ταξίδι, άφηναν για λίγο τις αποσκευές ή τα καρότσια με τα οποία τις κουβαλούσαν και δεν είχαν οπτική επαφή μαζί τους, οι δράστες πλησίαζαν.

Σε κάποιες περιπτώσεις εξαφάνιζαν τσάντες, με πορτοφόλια, βαλίτσες η ηλεκτρονικά ενώ υπήρξε περίπτωση που επιχείρησαν να πάρουν ολόκληρο το καρότσι! Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αερολιμένα, υπό τις οδηγίες του ταξίαρχου Γιάννη Κατσιαμάκα, έβαλαν στο στόχαστρο τους δράστες και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω το πρωί της Τετάρτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανακοίνωσε η Αστυνομία, “οι δράστες, κινούμενοι εντός του χώρου των αφίξεων του Αεροδρομίου και εκμεταλλευόμενοι προσωρινή έλλειψη προσοχής επιβατών τους αφαιρούσαν αποσκευές, τσαντάκια, σακίδια κλπ”.

Κοσμήματα, πορτοφόλια, κινητά, συσκευές

Στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος από κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας Επισημαίνεται ότι ο 34χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν, άλλες εννέα φορές για κλοπές. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αερολιμένα Αθηνών, είχαν συλλάβει δύο Χιλιανούς υπηκόους, οι οποίοι εξαφάνιζαν τις αποσκευές των επιβατών με τον ίδιο τρόπο.

Και όπλο αστυνομικού

Μάλιστα, είχε προκύψει ότι οι ίδιοι είχαν αφαιρέσει στο κέντρο της Αθήνας ένα τσαντάκι σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Αθήνας το οποίο περιείχε και το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού!

Το πούλησε σε άλλον αλλοδαπό

Το όπλο αυτό, όπως είχε αποδειχθεί, το πούλησε ένας από τους δράστες σε υπήκοο του Άγιου Δομίνικου, ο οποίος συνελήφθη στη συνέχεια και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε καν ότι ήταν κλεμμένο όπλο αστυνομικού. Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτές οι σπείρες, που δρούσαν, με θύματα επιβάτες στο αεροδρόμιο. Στην αίθουσα αφίξεων, είχε συλληφθεί, προ ημερών, ένας 35χρονος από την Αλγερία, την ώρα που είχε πάρει στα χέρια του την αποσκευή ενός επιβάτη.

Η Αστυνομία είπε ότι ο συλληφθείς “εντόπιζε επιβάτες που ήταν απασχολημένοι και δεν είχαν οπτική επαφή με τις αποσκευές τους και στη συνέχεια, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, αποσπούσε τις τσάντες τους”. Κάποιοι, που έχαναν τις αποσκευές τους, δεν προλάβαιναν, όταν το αντιλαμβάνονταν, να κάνουν την καταγγελία γιατί θα έχαναν την πτήση…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις