Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη με τροχαία: Αυτός είναι ο Βούλγαρος «εισπράκτορας» του κυκλώματος
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με τροχαία: Αυτός είναι ο Βούλγαρος «εισπράκτορας» του κυκλώματος

Απάτη με τροχαία: Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του «εισπράκτορα» της σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους με τα δήθεν τροχαία στην περιοχή της Δράμας, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ..

Απάτη με τροχαία: Έπιασαν τον Βούλγαρο “εισπράκτορα” συμμορίας τα μέλη της οποίας εμφανίζονταν τηλεφωνικά σαν γιατροί κρατικού νοσοκομείου και ζητούσαν επιτακτικά μεγάλα ποσά προκειμένου να… χειρουργήσουν άμεσα συγγενικό τους πρόσωπο, αλλά διαφεύγουν οι δύο εγκέφαλοι του κυκλώματος και ο… μίμος, που προσποιείτο στο τηλέφωνο τον… τραυματισμένο συγγενή των υποψήφιων θυμάτων και εκλιπαρούσε, δήθεν, για βοήθεια!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα Δράμας, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του συλληφθέντα, ο οποίος εντοπίστηκε στην πόλη ενώ περίμενε ποιο από τα τηλεφωνήματα των αρχηγικών μελών θα τελεσφορήσει για να πάει και να εισπράξει τα χρήματα! Το κύκλωμα, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών της Ασφάλειας Δράμας, επιχείρησε να παγιδέψει στα δίχτυα του επτά γυναίκες της πόλης, ηλικίας από 28 έως 92 ετών, προσδοκώντας να αρπάξουν πάνω από 170.000 ευρώ. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης σε απόπειρα.

Οι ασύλληπτοι συνεργοί

Η δικογραφία, αναφέρει η Αστυνομία, περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρεις  συνεργούς του, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται. Ως προς το χρονικό της σύλληψης έγινε γνωστό ότι προηγήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, πρωινές και μεσημεριανές ώρες, άγνωστοι δράστες επιχειρούσαν να εξαπατήσουν πολίτες στην πόλη της Δράμας.

Προφασιζόταν τον γιατρό

Άγνωστος, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός νοσοκομείου και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν μεταξύ 20.000 και 35.000 ευρώ.

Αναλάμβανε ο “μίμος”

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, αναφέρει ακόμη η Αστυνομία και προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, έτερος δράστης ή δράστιδα, ανάλογα με την περίπτωση, προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας και να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις