Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Θάνος Μικρούτσικος νέο τραγούδι: Κυκλοφόρησε το “Όσα ονειρευτήκαμε”
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θάνος Μικρούτσικος νέο τραγούδι: Κυκλοφόρησε το “Όσα ονειρευτήκαμε”

Θάνος Μικρούτσικος νέο τραγούδι: Λίγο καιρό μετά το θάνατο του σπουδαίου Θάνου Μικρούτσικου, κυκοφορεί ένα τραγούδι που έγραψε λίγο πριν πεθάνει.

Θάνος Μικρούτσικος νέο τραγούδι: O Θάνος Μικρούτσικος αγαπούσε τους νέους καλλιτέχνες και πόνταρε σε αυτούς. Μία από τις τελευταίες συνεργασίες του ήταν με τον Δημήτρη Κανέλλο, τον τραγουδιστή με τον οποίο είχε κάνει και κοινές εμφανίσεις σε συναυλίες. Με στίχους του αγαπημένου του Αλκη Αλκαίου στα χέρια του, ο Θάνος Μικρούτσικος δημιούργησε τραγούδια για τον Δημήτρη Κανέλλο, τα οποία και κυκλοφορούν μόλις λίγες μέρες από το θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Ο Δημήτρης Κανέλλος παρουσιάζει το πρώτο single από το νέο του cd με τίτλο «Όσα ονειρευτήκαμε» σε ποίηση του Άλκη Αλκαίου και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Ακούστε το νέο τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου. Ο Δημήτρης Κανέλλος έχοντας στο ενεργητικό του τις συναυλίες – αφιερώματα στα μελοποιημένα ποιήματα του Άλκη Αλκαίου, κυκλοφόρησε από την Minos Emi, a Universal Company, το νέο του album με ανέκδοτα ποιήματα του Άλκη Αλκαίου σε πρωτότυπες μουσικές των Θάνου Μικρούτσικου, Θύμιου Παπαδόπουλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη καθώς και επιλεγμένες επανεκτελέσεις, πάντα σε ποίηση του Άλκη Αλκαίου.

Θάνος Μικρούτσικος, το νέο τραγούδι

Θάνος Μικρούτσικος: Η τελευταία του επιθυμία γίνεται πράξη

Ο Θάνος Μικρούτσικος λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή, είχε γράψει στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

Η οικογένεια του ανακοίνωσε πως δημιουργεί ομάδα εθελοντών αιμοδοτών «Για τον Θάνο». «Αυτά ήταν τα τελευταία δημόσια λόγια του Θάνου. Η τελευταία του ανάρτηση. Λίγο πριν τις γιορτές. Λίγο πριν φύγει. Ένα δώρο για κάποιον που το έχει ανάγκη. Όσοι γνώριζαν τον Θάνο είχαν γευτεί την πληθωρικότητά του και την γενναιοδωρία του. Πάντα ήθελε τα τραπέζια του γεμάτα φίλους, πάντα ήθελε να μοιράζεται μουσικές και ιστορίες αλλά κυρίως πάντα ήθελε να συνομιλεί με ανθρώπους που είχαν το ίδιο κοινό όνειρο. Μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους”.

Δείτε ακόμη

Η πιο γλυκιά πλευρά του Θάνου: Τρεις σύζυγοι, τέσσερα παιδιά και αγάπη άνευ όρων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις