Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κοροναϊός Κίνα: Έτοιμο σε δύο μέρες το νοσοκομείο
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός Κίνα: Έτοιμο σε δύο μέρες το νοσοκομείο

Κοροναϊός Κίνα: Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, στην περιοχή Χουαγκζού, χτίστηκε αρχικά ως νέο υποκατάστημα του Κεντρικού Νοσοκομείο Χουανγκάνγκ και αναμενόταν να ανοίξει τον Μάιο.

Κοροναϊός Κίνα: Το πρώτο νοσοκομείο αποκλειστικά για τους ασθενείς που νοσούν από κοροναϊό άνοιξε χθες τις πύλες του, σε μια πόλη κοντά στην Ουχάν, με τους εργάτες και τους εθελοντές να περνούν μόνο δύο ημέρες για την μετατροπή ενός άδειου κτιρίου σε μονάδα έκτακτης ανάγκης 1.000 κλινών. Η πρώτη παρτίδα ασθενών με κοροναϊό μεταφέρθηκε στο τοπικό ιατρικό κέντρο Dabie Mountain χθες το πρωί στις 10:30 (τοπική ώρα), σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 48 ώρες, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες κατασκευαστικών εταιρειών, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και αστυνομικούς, δήλωσε η Αρχή της πόλης.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, στην περιοχή Χουαγκζού, χτίστηκε αρχικά ως νέο υποκατάστημα του Κεντρικού Νοσοκομείο Χουανγκάνγκ και αναμενόταν να ανοίξει τον Μάιο. Την Παρασκευή, όμως, η τοπική Αρχή διέταξε την χρήση του κτιρίου, το οποίο ήταν πλήρες αλλά άδειο, για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την θεραπεία ασθενών με κοροναϊό. Τα έργα ανακατασκευής ξεκίνησαν το Σάββατο.

Κοροναϊός Κίνα: Σε διαρκή αύξηση ο αριθμός των νεκρών

Μέχρι την Δευτέρα, όλα τα κρεβάτια είχαν στηθεί από εθελοντές, όπως επίσης εγκαταστάθηκαν και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις, τα ηλεκτρολογικά και το διαδίκτυο, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Χουανγκάνγκ. Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν από το κινεζικό Cover News, δείχνουν άτομα του ιατρικού προσωπικού να εξοικειώνονται με τις εγκαταστάσεις λίγο προτού καταφθάσουν οι πρώτοι ασθενείς. Πάνω από 500 εργάτες και δεκάδες βαρέα οχήματα εργάστηκαν για δύο ημέρες και νύχτες προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο έγκαιρα. Το νέο νοσοκομείο βρίσκεται 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ουχάν, στο Χουανγκάνγκ , που έχει πληθυσμό περίπου 7,5 εκατομμύρια κατοίκους και είναι μία από τις πόλεις που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό.

Η πόλη μπήκε σε καραντίνα την περασμένη Πέμπτη, την ίδια μέρα με την Ουχάν. Πάντως, ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό αυξάνεται διαρκώς, με 132 άτομα να έχουν χάσει την ζωή τους – όλοι στην Κίνα – και να νοσούν πάνω από 6.000 σε όλο τον κόσμο. Αν και το νοσοκομείο αυτό στην πόλη Χουανγκάνγκ ήταν το πρώτο που άνοιξε, δεν είναι το μόνο που θα χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία και θεραπεία ασθενών που πάσχουν από κοροναϊό. Η κυβέρνηση της Ουχάν ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη πως θα κατασκευάσει ένα νοσοκομείο αποκλειστικά για τον κοροναϊό μέσα σε 10 ημέρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις