Σπείρα κλοπών: “Άνοιγαν” αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό μπουτόν

ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα κλοπών: “Άνοιγαν” αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό μπουτόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Σπείρα κλοπών: Μετά από αρκετές καταγγελίες οδηγών, οι αστυνομικοί, ξεκίνησαν να ερευνούν την υπόθεση και να αναζητούν τους "ηλεκτρονικούς δράστες".

29.01.2020 | 18:13

Σπείρα κλοπών: Μετά από κάθε κλοπή από το εσωτερικό αυτοκινήτων με ηλεκτρονική συσκευή από τη Ρωσία, επέστρεφαν με τα κλοπιμαία στο σπίτι τους κι έκαναν τον σταυρό τους, που όλα πήγαν καλά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αφού… ξεδιάλεγαν τα καλά και υψηλής χρηματικής αξίας κομμάτια,τα πουλούσαν είτε σε οργανωμένα κυκλώματα κλεπταποδόχων είτε και μόνοι τους σε διερχόμενους περαστικούς, που έβρισκαν… ευκαιρία! Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς, οι οποίοι, με ανάλογο ποινικό στην πατρίδα τους, ήρθαν στην Ελλάδα και σάρωναν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, στην [περιοχή του Περιστερίου, τη στιγμή, που έχοντας εφαρμόσει το σχέδιο με τον ηλεκτρονικό παρεμβολέα στο κεντρικό κλείδωμα οχήματος, το είχαν κρατήσει ανοιχτό και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα.

Μετά από αρκετές καταγγελίες οδηγών, οι αστυνομικοί, ξεκίνησαν να ερευνούν την υπόθεση και να αναζητούν τους “ηλεκτρονικούς δράστες”. Το περιεχόμενο των καταγγελιών των οδηγών που είχαν πιάσει θύματα τη σπείρας, ήταν πανομοιότυπες ως προς τι τους συνέβη. Οι δράστες, που τους είχαν αφαιρέσει τα πάντα από το εσωτερικό των αυτοκινήτων τους (είδη ρουχισμού, τσάντες, πορτοφόλια και πλήθος άλλων αντικειμένων) ανέφεραν ότι δεν παρατήρησαν κανένα ίχνος παραβίασης στις κλειδαριές η σπασμένα τζάμια. Οι δύο Γεωργιανοί, όπως προέκυψε από την έρευνα της ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής,  μετέβαιναν με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα την ώρα που στάθμευαν.

Από μακριά ενεργοποιούσαν το jamer system

Ακολούθως, τη στιγμή της ασφάλισης του οχήματος από τον ιδιοκτήτη και ενόσω αυτοί βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση, με τη χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής συσκευής (jammer system), παρέβαιναν στο κεντρικό σύστημα κλειδώματος και συναγερμού και αντέγραφαν τους κωδικούς απασφάλισής του.

Με την απομάκρυνση των ιδιοκτητών, οι δράστες εισέρχονταν, χωρίς ίχνη παραβίασης, στο εσωτερικό του και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, είδη ένδυσης και άλλα τιμαλφή ενώ σε πολλές περιπτώσεις, κατά την διαφυγή τους, ασφάλιζαν και πάλι το όχημα.

Κατασχέσεις τσαντών, πορτοφολιών, κοσμημάτων, ενδυμάτων, παπουτσιών

Στην κατοχή τους καθώς και στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ηλεκτρονική συσκευή παρέμβασης στο σύστημα κλειδώματος και συναγερμού των αυτοκινήτων (jammer system).

Πλήθος τσαντών και πορτοφολιών.

Κοσμήματα και χρυσαφικά.

Είδη ένδυσης και υπόδησης.

Πλήθος αρωμάτων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε 15 περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Γλυφάδα, Αιγάλεω, Κηφισιά, Μαρούσι και Πεύκη ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Μόνο από τον αριθμό των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στο σπίτι των συλληφθέντων προκύπτει ότι οι κλοπές είναι πολλαπλάσιες των ταυτοποιημένων. Απίστευτο είναι ότι πουλούσαν τα κλοπιμαία είτε σε οργανωμένους κλεπταποδόχους είτε και μόνοι τους σε… περαστικούς που έβρισκαν… ευκαιρία οικονομική!

Exit mobile version