Σεισμός Ρόδος: Ισχυρός σεισμός στα Δωδεκάνησα

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ρόδος: Ισχυρός σεισμός στα Δωδεκάνησα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

Σεισμός Ρόδος: Πιο συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 160 χιλιόμετρα νότια της Ρόδου και 76 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

29.01.2020 | 16:09

Σεισμός ΡόδοςΙσχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα στα Δωδεκάνησα. Πιο συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 160 χιλιόμετρα νότια της Ρόδου και 76 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε χθες κοντά στην Καρπάθο, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ. Ο σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 85 χιλιόμετρα ανατολικά της Καρπάθου. Από την άλλη σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το σημείο της σεισμικής δόνησης:
Exit mobile version