Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γιώργος Κοτανίδης: Λίγο καιρό πριν έλαμπε από ευτυχία στον γάμο της κόρης του
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιώργος Κοτανίδης: Λίγο καιρό πριν έλαμπε από ευτυχία στον γάμο της κόρης του

Γιώργος Κοτανίδης: Ο ηθοποιός πριν λίγο καιρό, μόλις το περασμένο καλοκαίρι, είχε παντρέψει την κόρη του Αντιγόνη Κοτανίδη.

Γιώργος Κοτανίδης: Θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Γιώργου Κοτανίδη.Ο Γιώργος Κοτανίδης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά μέχρι και πριν λίγες ημέρες έπαιζε κανονικά στο θέατρο. Ο χαμός του ξάφνιασε τους πάντες και σκόρπισε απέραντη θλίψη στην οικογένειά του και στους φίλους του, ανθρώπους που τον γνώριζαν προσωπικά αλλά και τους φίλους του που τον είχαν γνωρίσει μέσα από τις δουλειές του. Ηδη, ένα κύμα μηνυμάτων για το χαμό του Γιώργου Κοτανίδη έχει κατακλύσει τα social media.

Ο ηθοποιός πριν λίγο καιρό, μόλις το περασμένο καλοκαίρι, είχε παντρέψει την κόρη του Αντιγόνη Κοτανίδη. Ο γάμος της κόρης του Γιώργου Κοτανίδη με τον εκλεκτό της καρδιάς του Γιάννη Μήτσο είχε γίνει στις 30 Ιουνίου στο δημαρχείο Αθηνών. Για το ευχάριστο γεγονός είχε γράψει στο Facebook η μεγαλύτερη κόρη του Γιώργου Κοτανίδη, Εύα, αναρτώντας και φωτογραφίες από το γάμο, όπου φυσικά εκτός από τη νύφη πρωταγωνιστούσε ο χαμογελαστός ηθοποιός.

«Εχτές παντρέψαμε το αδερφάκι μου Antigone Kotanidis που, όχι να το παινευτώ, αλλά είναι φανταστικό πλάσμα, με ένα άλλο υπέροχο άτομο, τον Yannos Mitsos κι ήταν ο πιο ωραίος γάμος που έχω πάει στη ζωή μου! Μας πέτυχε 100%! Όλα όμορφα, απλά, ουσιαστικά. Από το δημαρχείο, τον υπέροχο χώρο που έγινε το πάρτυ, το φαγητό, τον ξέφρενο χορό μέχρι το πρωί αλλά το πιο σημαντικό ήταν η αγάπη που εισπράξαμε από όλους σας και η τόση χαρά!!!Σας ευχαριστούμε οικογενειακώς».

Γιώργος Κοτανίδης: Τα συλλυπητήρια της πολιτικής σκηνής για τον θάνατό του

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 74 ετών ύστερα από 15 ημέρες νοσηλείας στην εντατική με ειλεό, εκφράζει η πολιτική σκηνή.  Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, αναφέρει: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών», σημειώνοντας ότι ο ηθοποιός «έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο του πολιτισμού, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης».

«Το έργο που αφήνει πίσω του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση είναι πλούσιο και πολυσύνθετο, καθώς ως ηθοποιός ερμήνευσε μια σειρά πολλών και διαφορετικών ρόλων. Και, την ίδια στιγμή, ως σκηνοθέτης ανέβασε κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις με πρόσφατη αυτή για τη ζωή του Νίκου Ζαχαριάδη, η οποία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Επίσης, ο Γ. Κοτανίδης ανέπτυξε και συγγραφική δραστηριότητα, ενώ υπήρξε και εκδότης», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Άνθρωπος με έντονη πολιτικοποίηση, ο Γ. Κοτανίδης εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στην Αριστερά και ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο αντιδικτατορικό κίνημα. Για τη δράση του κατά της χούντας είχε συλληφθεί και βασανιστεί επανειλημμένα».

«Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Κοτανίδης: Ανακοίνωση ΚΚΕ

«Ένας σημαντικός καλλιτέχνης και ηθοποιός, ο Γιώργος Κοτανίδης, έφυγε σήμερα από τη ζωή» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. «Πολιτικοποιημένος από πολύ νεαρή ηλικία ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση, την οποία πλήρωσε με διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια. Ως πολύπλευρος καλλιτέχνης που υπήρξε έδωσε σπουδαίες ερμηνείες ως ηθοποιός στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ, παράλληλα, ασχολήθηκε και με την λογοτεχνία ως συγγραφέας, αλλά και ως εκδότης. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Γιώργος Κοτανίδης: Το συγκινητικό «αντίο» Μπακογιάννη

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο facebook αποχαιρέτησε ο δήμαρχος Αθηναίων τον σπουδαίο ηθοποιό, Γιώργο Κοτανίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε: «Η τέχνη σου πιο φτωχή, πιο πλούσιοι όσοι σε γνωρίσαμε. Γιατί είναι πλούτος το ήθος, η αξιοπρέπεια και το αποτύπωμα που αφήνεις. Ένας σπουδαίος άνθρωπος. Καλό ταξίδι».

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις