Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠΑΟΚ αφαίρεση βαθμών: Τροπολογία αλλάζει τα δεδομένα μετά την απόφαση της ΕΕΑ
ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

ΠΑΟΚ αφαίρεση βαθμών: Τροπολογία αλλάζει τα δεδομένα μετά την απόφαση της ΕΕΑ

ΠΑΟΚ αφαίρεση βαθμών: Η τροπολογία θα κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή, με εισηγητή πιθανότατα τον Λευτέρη Αυγενάκη.

ΠΑΟΚ αφαίρεση βαθμώνΜε τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένεται να καταργήσει την ποινή του υποβιβασμού που έχει εισηγηθεί η ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη και αντ’ αυτού, στις δύο ομάδες θα επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 3 έως 10 βαθμών. Η τροπολογία θα κατατεθεί  στη Βουλή, με εισηγητή πιθανότατα τον Λευτέρη Αυγενάκη. Η κυβέρνηση, μετά τον σάλο που ξέσπασε με την εισήγηση της ΕΕΑ περί υποβιβασμού ΠΑΟΚ και Ξάνθης, αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην ισχύουν οι εξοντωτικές ποινές στο ποδόσφαιρο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της ημέρας -με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- θα προβλέπεται αφαίρεση 3 έως 10 βαθμών, εκτός φυσικά από πρόστιμο.

Οι δηλώσεις Πέτσα νωρίτερα που έκαναν γνωστή μεταξύ άλλων και τη διαγραφή του Θεόδωρου Ζαγοράκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».

Οι δηλώσεις Πέτσα:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις