Μείωση ΕΝΦΙΑ 2020: Τι θα γίνει με την εισφορά αλληλεγγύης – Ξεκαθαρίζει ο Σταϊκούρας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση ΕΝΦΙΑ 2020: Τι θα γίνει με την εισφορά αλληλεγγύης – Ξεκαθαρίζει ο Σταϊκούρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

Μείωση ΕΝΦΙΑ 2020: Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μία ασφαλής εκτίμηση για τον φετινό Προϋπολογισμό, θα γίνει μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

28.01.2020 | 14:21

Μείωση ΕΝΦΙΑ 2020H μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης και στον ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί όταν δημιουργηθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος επανέλαβε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο ζήτημα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Κατά την επίσκεψη των υψηλόβαθμων τεχνοκρατών των δανειστών στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έθεσε στο τραπέζι των συνομιλιών τρεις φακέλους. Τα αιτήματα ήταν για λιγότερη λιτότητα, με στόχο την περαιτέρω μείωση φόρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μία ασφαλής εκτίμηση για τον φετινό Προϋπολογισμό, θα γίνει μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Μιλώντας ο κ. Σταϊκούρας για τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ότι όσο βελτιώνεται η πορεία της οικονομίας, αυτό θα έχει θετική επίπτωση στη μείωση της φορολογίας. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο ΟΔΔΗΧ προχώρησε σε έκδοση 15ετούς ομολόγου όπως ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο. Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fich οδηγεί τον ΟΔΔΗΧ να προχωρήσει στην έκδοση 15ετούς ομολόγου. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές με ομόλογο που η λήξη του ξεπερνάει το 2032. Το 2032 είναι το έτος που λήγουν τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος. Το ελληνικό δημόσιο ανέθεσε την έκδοση στις Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, Goldman Sachs International Bank, HSBC και J.P. Morgan.

Exit mobile version