Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποτυχημένη κατεδάφιση: Εκσκαφέας ρίχνει σπίτι και τον… πλακώνει
ΚΟΣΜΟΣ

Αποτυχημένη κατεδάφιση: Εκσκαφέας ρίχνει σπίτι και τον… πλακώνει

Αποτυχημένη κατεδάφιση: Ο οδηγός δεν έπαθε το παραμικρό, αλλά πήρε μια τρομάρα άνευ προηγουμένου.

Αποτυχημένη κατεδάφιση: Το γιαπί ήταν ετοιμόρροπο και έπρεπε να κατεδαφιστεί προκειμένου στη θέση του να ανεγερθεί μια πολυκατοικία. Ο εκσκαφέας ανέβηκε στην κορφή ενός λόφου από απορρίμματα που ήταν δίπλα στο κτίριο και ο οδηγός άρχισε να το «τρυπάει» με το ειδικό μηχάνημα σε καίρια σημεία προκειμένου να πέσει. Κάποια στιγμή ο βραχίονας έχει απομακρυνθεί πολύ από το όχημα και καθιστά το κέντρο βάρους του ευάλωτο. Την ίδια στιγμή πέφτει και το κτίριο το οποίο παρασύρει τον βραχίονα και εκείνος με τη σειρά του τον εκσκαφέα.

Για καλή τύχη του οδηγού το όχημα δεν αναποδογύρισε από την κορυφή του λόφου, απλά ανασηκώθηκε. Ο οδηγός δεν έπαθε το παραμικρό, αλλά πήρε μια τρομάρα άνευ προηγουμένου. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Αλούστα στην Κριμαία.

Δανία, 2018

Η προγραμματισμένη κατεδάφιση ενός κτιρίου στη Δανία το 2018, δεν ήταν και τόσο καλά προετοιμασμένη, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα κι έτσι οι κάτοικοι της πόλης Βόρντινμποργκ έγιναν μάρτυρες μιας από τις πιο αποτυχημένες ανατινάξεις κτιρίων.

Κι αυτό γιατί το ύψους 50 μέτρων σιλό που είχε προγραμματιστεί να κατεδαφιστεί με ελεγχόμενη έκρηξη, κατέρρευσε εντυπωσιακά μεν, στη λάθος πλευρά δε, καταπλακώνοντας ένα κτίριο που στεγάζει μια βιβλιοθήκη…. Αν και στο σημείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει την κατεδάφιση, ευτυχώς από την απρόβλεπτη εξέλιξή της δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις