Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός 11χρονος: Με έβρισε, εκνευρίστηκα και τον χαστούκισα
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός 11χρονος: Με έβρισε, εκνευρίστηκα και τον χαστούκισα

Αστυνομικός 11χρονος: Ο εισαγγελέας διέταξε περαιτέρω έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Αστυνομικός 11χρονος: Χωρίς καμία διάθεση μεταμέλειας για την πράξη του να χτυπήσει ένα 11χρονο παιδί στο Μενίδι εμφανίστηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ στους προϊσταμένους του. Όταν ο αστυνομικός πήγε στην υπηρεσία του για του κοινοποιηθεί η διαταγή διαθεσιμότητας που του έχει επιβληθεί για την πράξη του, ο αστυνομικός φέρεται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, να δήλωσε αμετανόητος στους προϊσταμένους του για τον 11χρονο. «Με έβρισε αισχρά, με έφτυσε, εκνευρίστηκα και τον χαστούκισα», φέρεται να είπε. Ο αστυνομικός, ο οποίος παρουσιάστηκε τη Δευτέρα με τον δικηγόρο του ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας, την Κυριακή είχε ζητήσει… ρεπό για «σοβαρό προσωπικό λόγο» γνωρίζοντας ότι «έτρεχε» το αυτόφωρο.

Ο εισαγγελέας διέταξε περαιτέρω έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργηθεί θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί το εν λόγω αδίκημα. Την ίδια ώρα, σε βάρος των τριών άλλων εμπλεκόμενων αστυνομικών στο περιστατικό ασκήθηκε Ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπόθαλψης. Και οι τρεις αστυνομικοί παραπέμπονται να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Είχε βιαιοπραγήσει και στο παρελθόν

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο εν λόγω αστυνομικός έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν με βιαιοπραγίες και προπηλακισμούς εις βάρος διαφόρων πολιτών. Συγκεκριμένα το 2016 είχε βιαιοπραγήσει κατά συλληφθέντων και μάλιστα τη μία φορά εις βάρος ζευγαριού.

Για το συμβάν στο Μενίδι παρενέβη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις