Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σεισμός Τουρκία: Στους 38 οι νεκροί – Σταματά η επιχείρηση διάσωσης
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Στους 38 οι νεκροί – Σταματά η επιχείρηση διάσωσης

Σεισμός Τουρκία: Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια.

Σεισμός Τουρκία: «Σβήνει» η ελπίδα για επιζώντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, την ώρα που ο επίσημος απολογισμός των νεκρών αγγίζει τους 38 και το έργο των διασωστών φτάνει στο τέλος του. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά με τα τελευταία στοιχεία να δείχουν πως ανέρχονται πλέον στους 38. Οι 34 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Ελαζίγ και οι υπόλοιποι στη γειτονική επαρχία Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600, ενώ 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης οδεύει προς το τέλος της.

Οι διασώστες της AFAD συνεχίζουν τις έρευνες τους μόνο σε ένα κτήριο στο Ελαζίγ, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι τρεις αγνοούμενοι. Ο Σοϊλού είπε επίσης ότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται ενώ ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα διευκρίνισε ότι από τους τραυματίες μόνο 104 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Οι 13 από αυτούς εισήχθησαν στην εντατική, αλλά η κατάστασή τους δεν θεωρείται κρίσιμη.Η AFAD ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει στείλει περισσότερες από 10.400 σκηνές, 17.000 κρεβάτια, 37.000 κουβέρτες, θερμαντικά σώματα και τρόφιμα για τους πληγέντες.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας, που επισκέφθηκε το Σάββατο το Ελαζίγ, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «θα ληφθούν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα (…) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένας δεν θα μείνει άστεγος».

«Τα παιδιά φοβούνται»

Πολλοί σεισμοπαθείς πέρασαν μια ακόμη νύχτα έξω, παρά το τσουχτερό κρύο. «Τα παιδιά μας φοβούνται, βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση» εξήγησε η Έσρα Κασάπογλου, που πέρασε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή καθισμένη γύρω από μια φωτιά, στον δρόμο. Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία και αθλητικά κέντρα και περισσότερες από 5000 σκηνές έχουν στηθεί στην πόλη για να στεγάσουν τους σεισμοπαθείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις