Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κόμπι Μπράιαντ – θύματα: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Τρία παιδιά μεταξύ των νεκρών
ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Κόμπι Μπράιαντ – θύματα: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Τρία παιδιά μεταξύ των νεκρών

Κόμπι Μπράιαντ - θύματα: Το «Mamba Chopper» συνετρίβη μετά από πτώση του και βύθισε στο πένθος όλο τον πλανήτη, αφού σε αυτό επέβαιναν ο Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα.

Κόμπι Μπράιαντ – θύματα: Ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων του μοιραίου ελικοπτέρου ολοκληρώθηκε και πλέον ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του δράματος. Νεκροί είναι ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του Τζιάνα, η προπονήτριά της, Κριστίνα Μόσερ, ο προπονητής του κολεγιακού μπέιζμπολ του Orange County, Τζόνι Αλτομπέλι, η γυναίκα του, Κέρι και η κόρη του, Αλίσα. Τα τελευταία θύματα που ταυτοποιήθηκαν είναι η Πέιτον Τσέστερ, συμπαίκτρια της Τζιάνα, και η μητέρα της, Σάρα. Το όνομα του πιλότου, είναι σύμφωνα με τους Αμερικανούς Αρα Ζομπαγιάν.

Τα ονόματα των θυμάτων έγιναν γνωστά από τα οικεία περιβάλλοντα των μοιραίων επιβαινόντων του ελικοπτέρου του μυθικού άσου των Λος Αντζελες Λέικερς.

Φωτο: Η προπονήτρια της Τζιάνα, Κριστίνα Μόσερ, η οποία εργαζόταν στην ακαδημία του «Black Mamba». Την είδηση έκανε γνωστή η Δήμαρχος της πόλης Κόστα Μέσα του Orange County, Κατρίνα Φόλεϊ.

Νεκρός και ο έμπειρος πιλότος και εκπαιδευτής Άρα Ζομπαγιάν

Ο 50χρονος αρμενικής καταγωγής αποτελούσε τον προσωπικό πιλότο της οικογένειας του Κόμπι Μπράιαντ, ενώ σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην αεροπορική κοινότητα. Δίδασκε μάλιστα και επίδοξους πιλότους, ενώ ήταν ειδικά εκπαιδευμένος σε δύσκολες συνθήκες πτήσης.

Ένας φίλος του αδικοχαμένου πιλότου μοιράστηκε την θλίψη του για τον χαμό του, γράφοντας στο Twitter: «Η δουλειά μου σε αεροπορική επιχείρηση μου επέτρεψε να συναντήσω μερικούς εκπληκτικούς ανθρώπους και πιλότους. Ο Αρα ήταν σίγουρα ένας από αυτούς. Πάντα ομιλητικός και ιδιαίτερα προσεκτικός όταν εργαζόταν για τον Κόμπι και στην οικογένειά του. Είμαι πληγωμένος» .

Τον Ιούλιο του 2003 μάλιστα, ο Ζομπαγιάν είχε κάνει μια guest εμφάνιση στην κωμική σειρά Celebrity Wife Swap στο πλάι του διάσημου κωμικού Άντι Ντικ.

Σοκάρει το ηχητικό ντοκουμέντο από τον πύργο ελέγχου

Το ηχητικό-ντοκουμέντο από την επικοινωνία του πιλότου του Κόμπι Μπράιαντ με τον πύργο ελέγχου κυριολεκτικά ανατριχιάζει όταν πέφτει «σιγή» στην επικοινωνία. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στον διάλογο η ορατότητα στην περιοχή ήταν στο 1/2 ενώ ο πιλότος πραγματοποιούσε συνεχώς κύκλους προκειμένου να προσανατολιστεί και να γλιτώσει από την ομίχλη. Κατά την διάρκεια της επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου συνεχώς δινόταν το στίγμα του ελικοπτέρου αλλά και το ύψος που βρισκόταν.

Στην περιοχή Calabasas του Λος Άντζελες επικρατούσε έντονη ομίχλη την ώρα της πτήσης και ο πύργος ελέγχου προειδοποίησε τον πιλότο ότι πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος…

Κόμπι Μράιαντ: Πυρά στο ΤΜΖ από την αστυνομία – “Δεν σεβάστηκε τους νεκρούς”

Η τραγική είδηση ότι ο παγκόσμιος σταρ του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια το πρωί της Κυριακής, έκανε τον γύρο του κόσμου, αφού πρώτα μεταδόθηκε από το TMZ, το πρώτο μέσο που αναφέρθηκε στον θάνατό του. Ωστόσο, το TMZ, που είναι γνωστό για τις “κίτρινες ειδήσεις” του, βρέθηκε στο στόχαστρο της αστυνομίας, καθώς κυκλοφόρησε την δυσάρεστη είδηση χωρίς πρώτα να έχουν ενημερωθεί για το συμβάν και τα πρόσωπα οι οικογένειες των θυμάτων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιγιάνεβα, ανέφερε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και την κατήγγειλε, λέγοντας πως οι αρχές δεν είχαν ακόμη επιβεβαιώσει την ταυτότητα των θυμάτων. “Υπήρχαν σημαντικές εικασίες για το ποια είναι η ταυτότητά τους, εντούτοις, θα ήταν τελείως ακατάλληλο να προσδιορίσουμε οποιονδήποτε ονομαστικά, έως ότου οι αρμόδιοι κάνουν την ταυτοποίηση με την προβλεπόμενη διαδικασία και ειδοποιήσουν τους συγγενείς τους”, δήλωσε ο Villanueva.

“Θα ήταν εξαιρετικά ασεβές να καταλάβεις πως οι αγαπημένοι σου άνθρωποι σκοτώθηκαν και να το έχεις μάθει από το TMZ. Αυτό είναι εντελώς ακατάλληλο, δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό”, πρόσθεσε.

Ο Τιμ Μουρακάμι, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, έκανε μια παρόμοια δήλωση στο twitter:

“Είμαι λυπημένος που την στιγμή που εμείς συλλέγαμε στοιχεία για τα γεγονότα, τα media ανακοίνωναν πως ο Κόμπι πέθανε. πως έγραψε ένα κατάστημα μέσων ενημέρωσης, το Kobe είχε περάσει”, γράφει ο Murakami. Καταλαβαίνω ότι παίρνω τη σέσουλα, αλλά παρακαλώ επιτρέψτε μας να έχουμε χρόνο να κάνουμε προσωπικές ειδοποιήσεις στους αγαπημένους τους. Είναι πολύ ψυχρό να ακούς για την απώλεια των δικών σου μέσω των ΜΜΕ. Μου ραγίζει την καρδιά”.

Ο ιστότοπος δεν απάντησε στις κατηγορίες.

Κόμπι Μπράιαντ: Το ρεκόρ του Λεμπρόν και η τελευταία αποθέωση

Τραγική ειρωνεία πως μόλις χθες ο Λεμπρόν Τζέιμς ξεπέρασε σε πόντους τον Κόμπι Μπράιαντ, με τον Λεμπρόν να τονίζει μετά το ματς.

«Είναι μεγάλη μου χαρά να πετυχαίνω αυτό το ρεκόρ. Και είμαι πάντα χαρούμενος όταν μιλάω με τον Κόμπι», έγραψε ο νυν σταρ των Λέικερς κι η απάντηση του Κόμπι δεν άργησε να έρθει «Συνέχισε να προχωράς, σεβασμός στον αδερφό μου».

https://twitter.com/kobebryant/status/1221276426164269056?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1221276426164269056&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps%253A%252F%252Ftwitter.com%252Fkobebryant%252Fstatus%252F1221276426164269056%26widget%3DTweet

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις