Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – υποβιβασμός: Καζάνι που «βράζει» η Τούμπα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – υποβιβασμός: Καζάνι που «βράζει» η Τούμπα

ΠΑΟΚ - υποβιβασμός: Περίπου 25.000 άτομα έχουν προχωρήσει σε έναν χορό διαμαρτυρίας εναντίον αυτής της απόφασης, η οποία, όπως σημειώνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, είναι τουλάχιστον προκλητική.

ΠΑΟΚ – υποβιβασμόςΚάτι παραπάνω από έξαλλοι ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ύστερα από την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό της ομάδας τους. Μάλιστα η εν λόγω απόφαση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης για την 21η αγωνιστική της Super League 1. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Νικολαΐδη για το OPEN TV, μεγάλο μέρος των οπαδών του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε στην απόφαση – σκάνδαλο της ΕΕΑ. Τα συνθήματα που ακούστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του πολιτικού συστήματος γενικότερα, εναντίον του Ολυμπιακού και του προέδρου των ερυθρολεύκων, Βαγγέλη Μαρινάκη. Περίπου 25.000 άτομα είχαν προχωρήσει σε έναν χορό διαμαρτυρίας εναντίον αυτής της απόφασης, η οποία, όπως σημειώνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, είναι τουλάχιστον προκλητική.

Το σχετικό πόρισμα προέκυψε από ψηφοφορία 4-1 ως προς το αν υπήρχαν παραπτώματα και 3-2 ως την εισήγηση των ποινών (ένας δηλαδή απ’ αυτούς που ψήφισαν ότι όντως υπάρχουν παραβάσεις διαφώνησε ότι πρέπει να επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή). Εκείνο που έχει σημασία ωστόσο είναι το τι γίνεται από ‘δω και πέρα. Όπως εξήγησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς, ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ ορίζει ξεκάθαρα τη διαδικασία που πρέπει ν’ ακολουθηθεί. Κατά συνέπεια, το σημείο-κλειδί για την κατάληξη της υπόθεσης είναι ο αθλητικός δικαστής. Σε αυτόν θα διαβιβαστεί το πόρισμα της ΕΕΑ (το οποίο η επιτροπή θεωρεί δεσμευτικό), ούτως ώστε να ελέγξει την ουσιαστική βασιμότητά του.

Εφόσον κρίνει λοιπόν ότι όσα αποδίδονται στις δυο ομάδες είναι πλήρως αιτιολογημένα, θα αποφασίσει την εκτέλεση της ποινής που έχει εισηγηθεί η ΕΕΑ και προβλέπει υποβιβασμό. Υπενθυμίζεται ότι την εν λόγω υπόθεση έφερε στην επικαιρότητα ρεπορτάζ του One Channel στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη.

Όσα συνέβησαν στην Τούμπα:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις