Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αστυνομικός χτύπησε παιδί: Καταδικάζει ο Χρυσοχοΐδης το συμβάν στο Μενίδι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αστυνομικός χτύπησε παιδί: Καταδικάζει ο Χρυσοχοΐδης το συμβάν στο Μενίδι

Αστυνομικός χτύπησε παιδί: Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Αστυνομία, γνωστοποιείται ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στο περιστατικό τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Αστυνομικός χτύπησε παιδίΧωρίς δεύτερη κουβέντα καταδίκασε το συμβάν στο Μενίδι, όπου ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χαστούκισε έναν 11χρονο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Όποιος χτυπά αναίτια δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα δεν χωρά πουθενά», έγραψε στο Twitter το απόγευμα της Κυριακής ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας εις βάρος ανήλικου αγοριού από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ώρες. Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει έναν αστυνομικό να βιαιοπραγεί εις βάρος ενός ανήλικου αγοριού στο Μενίδι, παρουσία μάλιστα τριών άλλων συναδέλφων του. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Αστυνομία, γνωστοποιείται ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στο περιστατικό τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».

Το tweet του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

Το βίντεο που προκάλεσε σάλο:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις