Τηλεφωνικές απάτες: Πώς πέντε Έλληνες εξαπατούσαν επιχειρηματίες

ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνικές απάτες: Πώς πέντε Έλληνες εξαπατούσαν επιχειρηματίες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τηλεφωνικές απάτες: Οι συγκεκριμένοι πέντε σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, εμπλέκονται σε 2 τετελεσμένες απάτες και σε 8 απόπειρες.

26.01.2020 | 10:20

Τηλεφωνικές απάτες: Στα ίχνη πέντε ατόμων που είχαν κάνει επάγγελμα τις απάτες έφτασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πέντε Έλληνες οι οποίοι από τις αρχές του 2019 μέχρι και που αποκαλύφθηκε η δράση τους, είχαν εξαπατήσει δύο επιχειρηματίες ενώ προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλους οκτώ. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα πέντε άτομα παρίσταναν τους επαγγελματίες και έλεγαν στα υποψήφια θύματά τους ότι ενδιαφέρονται να αγοράσουν προϊόντα για δήθεν επιχείρηση που διαθέτουν.

Στη συνέχεια, όταν έπρεπε για παράδειγμα να καταβάλλουν το ποσό των 500 ευρώ, έπειθαν τα θύματά τους ότι αντί για 500 ευρώ, είχαν, από λάθος καταβάλλει 1.000 με αποτέλεσμα να ζητούν πίσω τα 500 ευρώ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ωστόσο με εικονικές συναλλαγές έπειθαν τους επιχειρηματίες οι οποίοι δυστυχώς… πλήρωσαν το προϊόν που πούλησαν αντί να πληρωθούν γι’ αυτό. Οι συγκεκριμένοι πέντε σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, εμπλέκονται σε 2 τετελεσμένες απάτες και σε 8 απόπειρες ενώ η δράστη τους εξαπλώνεται σε όλη την Κρήτη.

Ξεγέλασαν γυναίκα στην Καβάλα

Άγνωστος τηλεφώνησε στην οικία γυναίκας στην Καβάλα, δύο μέρες πριν.  Της είπε ότι η κόρη της στη Θεσσαλονίκη είχε ατύχημα και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πίστεψε στο τηλεφώνημα, συνεργάστηκε με αυτόν που την καλούσε. Στο τέλος του περιστατικού άφησε σε σακούλα και δίπλα σε κάδο(!) – κοντά στο σπίτι της- τα χρήματα και τα χρυσαφικά. Από τον κάδο πέρασαν και πήραν τη σακούλα οι δράστες. Η γυναίκα πιέστηκε να δώσει περισσότερα χρήματα αλλά φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε τα ποσά που της ζητούσαν.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Α.Δ. Καβάλας. Σε περίπου 20 άλλες περιπτώσεις όσοι απάντησαν στο τηλέφωνο δεν πίστεψαν σε όσα τους είπαν αυτοί που τους κάλεσαν.

Τηλεφωνικές απάτες: Και στα Φιλιατρά

Σύμφωνα με καταγγελία, κάλεσαν σε σπίτι στα Φιλιατρά, στο σταθερό τηλέφωνο, το οποίο σήκωσε η μητέρα. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μια γυναίκα μέσα σε κλάματα και οδυρμούς προσπάθησε να προσποιηθεί πως ήταν η κόρη της η οποία είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος. Μάλιστα στη συνέχεια έδωσε το τηλέφωνο σε έναν άνδρα που προσποιούμενος τον ορθοπαιδικό γιατρό νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ζητούσε χρήματα.

Η γυναίκα αμέσως κατάλαβε ότι ήταν απάτη, τόσο από το όλο σκηνικό, έχοντας ακούσει για ανάλογα τηλεφωνήματα, όσο και από το γεγονός ότι η κόρη της δεν ήταν στην Θεσσαλονίκη. Έκλεισε το τηλέφωνο και ενημέρωσε την αστυνομία, μαθαίνοντας ότι είχαν γίνει και άλλα παρόμοια τηλεφωνήματα.

Δείτε ακόμη

Sextortion scam: SOS από τη Δίωξη για την απάτη με τα γυμνά βίντεο

Τσουνάμι τηλεφωνημάτων τρόμου – Πώς εξαπατούν 

Exit mobile version