Ψαράδες έπιασαν καρχαρία: Εντυπωσιακή εικόνα στον Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ

Ψαράδες έπιασαν καρχαρία: Εντυπωσιακή εικόνα στον Βόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ψαράδες έπιασαν καρχαρία: Ένας καρχαρίας μήκους 4 μέτρων και βάρους 100 κιλών αλιεύτηκε το Σάββατο στον Παγασητικό Κόλπο.

26.01.2020 | 10:05

Ψαράδες έπιασαν καρχαρία: «Γερή» ψαριά έκανε ένας αλιέας στον Παγασητικό Κόλπο, αφού έπιασε ένα καρχαριοειδές τεσσάρων μέτρων και βάρους περίπου 100 κιλών! Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Taxydromos, το καρχαριοειδές «Αλεπού» αλιεύτηκε ανοικτά του Παγασητικού και είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα τέτοιου είδους ψαριού να μπαίνει σε κόλπο, καθώς συναντάται μόνο σε ανοικτές θάλασσες.

Η «Αλεπού» δεν είναι επικίνδυνο καρχαριοειδές για τον άνθρωπο, αλλά είναι ιδιαίτερα τρομακτικό στην όψη. Αποτελεί δε εκλεκτό μεζέ, καθώς το κρέας του είναι καθαρό φιλέτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόν τον ιδιαίτερα εκλεκτό και σπάνιο μεζέ θα έχουν την τύχη να τον απολαύσουν πελάτες τσιπουράδικου στην περιοχή του Βόλου.

Οι καρχαρίες-αλεπούδες είναι γνωστοί και ως αλεποκαρχαρίες, αλεπόσκυλοι και καρχαρίες θεριστές. Είναι μεγάλοι καρχαρίες που βρίσκονται σε εύκρατα και τροπικά νερά ωκεανών σε όλον τον κόσμο. Αν και περιστασιακά εμφανίζονται στα ρηχά, παράκτια ύδατα, είναι κυρίως πελαγικά είδη. Προτιμούν τον ανοικτό ωκεανό, χωρίς να πάνε βαθύτερα από 500 μέτρα (1.600 πόδια). Οι κοινοί αλωπίες τείνουν να είναι πιο συχνοί σε παράκτια ύδατα πάνω από την ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα. Τρέφονται με ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, μαλακόστρακα και σπάνια με θαλασσοπούλια.

​Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ο μεγάλος άνω λοβός του ουραίου πτερυγίου (εξ ου και θεριστής) που το χρησιμοποιεί για να «χτυπά» τα συμπαγή κοπάδια των ψαριών ή ως όπλο για να χτυπάει και να ζαλίζει μεγάλα θηράματα, ενώ δεν θεωρείται επικίνδυνος για τον άνθρωπο.

Exit mobile version