Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κινέζοι «Βενιζέλος»: Γκρουπ από την Ουχάν στο αεροδρόμιο – Έλεγχοι για κοροναϊό
ΔΕΝ ΝΟΣΟΥΝ

Κινέζοι «Βενιζέλος»: Γκρουπ από την Ουχάν στο αεροδρόμιο – Έλεγχοι για κοροναϊό

Κινέζοι «Βενιζέλος»: Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι δέκα Κινέζοι θα παρέμεναν στην Αθήνα μέχρι το μεσημέρι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου και στις 16:00 θα πέταγαν αεροπορικώς για Σαντορίνη.

Κινέζοι «Βενιζέλος»Συναγερμός σήμανε λίγο νωρίτερα σήμερα στο «Ελ. Βενιζέλος», όταν ένα γκρουπ Κινέζων τουριστών έφτασε στη χώρα μας από τη Ρώμη. Προληπτικά, έγινε έλεγχος από τις αρχές αν νοσούν από τον κοροναϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star οι επτά από τους 15 τουρίστες του γκρουπ είναι από την πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η μετάδοση του νέου κοροναϊού. Η ξεναγός που θα αναλάμβανε να τους ξεναγήσει στη χώρα μας σήμερα το πρωί ενημέρωσε αξιωματικό της ασφάλειας αεροδρομίου, ο οποίος και κίνησε όλες τις διαδικασίες.

Γύρω στις 11:15 το πρωί το γκρουπ των Κινέζων προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» και αμέσως πήγε εκεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του αεροδρομίου για να κάνουν τον σχετικό έλεγχο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι δέκα Κινέζοι θα παρέμεναν στην Αθήνα μέχρι το μεσημέρι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου και στις 16:00 θα πέταγαν αεροπορικώς για Σαντορίνη.

Λήξη συναγερμού για τον κοροναϊό

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρισκόταν στο σημείο προκειμένου να ενημερώσει το προσωπικό του αεροδρομίου για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται για τον κοροναϊό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Κινέζοι ταξιδιώτες ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον κοροναϊό. Αυτή την ώρα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ολοκληρώνει την αναφορά του για το συμβάν στο «Ελ. Βενιζέλος» και αναμένεται να υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις