Αστακός ναρκωτικά: Ένας τόνος κόκα στην Ελλάδα – Συνεργός του Μάριον Κόλα στους συλληφθέντες

ΕΛΛΑΔΑ

Αστακός ναρκωτικά: Ένας τόνος κόκα στην Ελλάδα – Συνεργός του Μάριον Κόλα στους συλληφθέντες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Αστακός ναρκωτικά: Αλβανοί και Μαροκινοί είναι οι οκτώ συλληφθέντες που βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, μετά την εξιχνίαση μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών, κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης.

26.01.2020 | 08:16

Αστακός ναρκωτικά: Ένας αδίστακτος, επικίνδυνος Αλβανός κακοποιός, ο Σεντέρ Πεμάι, στενός συνεργάτης του μακελάρη συμπατριώτη του Μάριον Κόλα, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στην περιοχή των Ιωαννίνων, είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τη διακίνηση ενός τόνου και 181 κιλών κοκαΐνης, από την Καραϊβική στην Ελλάδα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο προαναφερόμενος κακοποιός, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από ένα χρόνο αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 16 ετών στις φυλακές, ήταν αυτός που στις 16 Φεβρουαρίου 2010, μαζί με τον Μάριον Κόλα, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών της ασφάλειας που επιχείρησαν να τους συλλάβουν. Ειδικότερα ο Πεμάί κατά την Αστυνομία ήταν αυτός, που είχε εισβάλει σε έναν φούρνο και από εκεί εκσφενδόνιζε χειροβομβίδες εναντίον των αστυνομικών, δύο από τους οποίους είχαν τραυματιστεί.

Εκείνη τη “μάχη του Βύρωνα” που εκτυλίχθηκε σε δρόμο με πυροβολισμούς και εκρήξεις χειροβομβίδων είχε το τραγικό αποτέλεσμα να σκοτωθεί από τα πυρά ένας 25χρονος αλλοδαπός, που επιχείρησε να καλυφθεί καθώς βρέθηκε τυχαία στην ένοπλη συμπλοκή. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριον Κόλα, μετά την κινηματογραφική απόδρασή του από τις φυλακές Τρικάλων μαζί με έντεκα Αλβανούς εγκλείστους- πυροβολούσαν κατά των φρουρών και πετούσαν χειροβομβίδες-  είχε πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στα Ιωάννινα,  σηματοδοτώντας και το τέλος της μεγαλύτερης αστυνομικής επιχείρησης που εκτυλίχθηκε από  την Πελοπόννησο έως τη Βόρειο Ελλάδα, μέσα στα βουνά.

Είχαν δολοφονήσει 25χρονη και αστυνομικό

Νωρίτερα, η συμμορία του μακελάρη, πολλά από τα μέλη της οποίας έπεσαν νεκροί στις συμπλοκές με τους αστυνομικούς, είχαν σκοτώσει στη διάρκεια καταδιώξεων την 25χρονη Κατερίνα Ζιώγαλη στον Ισθμό της Κορινθίας και τον αστυνομικό Γεώργιο Ανδροτσόπουλο στο Δίστομο Βοιωτίας. Ο κακοποιός, λοιπόν, αυτής της συμμορίας, μετά την αποφυλάκισή του, πέρασε στη διακίνηση ναρκωτικών και εντάχθηκε στο πολυπλόκαμο κύκλωμα μεταφοράς τρομακτικών ποσοτήτων κοκαΐνης από την Καραϊβική στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Σε επιχειρήσεις της Αστυνομίας με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και τη ΔΙΑΣ και βέβαια των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί ενώ αναζητούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, άλλα εννέα εμπλεκόμενα άτομα.

Από την Καραϊβική στην Ευρώπη

Όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί στην επίσημα παρουσίαση της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση,  μετέφερε συστηματικά, μέσω θαλάσσης, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης από την Καραϊβική, με προορισμό χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής. Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, που διήρκεσε πάνω από έξι μήνες, σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τις αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας και της Ισπανίας.

Οι κεφαλές, μόνιμα στο εξωτερικό

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε χώρα της Ευρώπης, από όπου κατευθύνουν τη δράση των υπόλοιπων μελών σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, από την ανεύρεση σκαφών για τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Καραϊβική, την παραλαβή των ναρκωτικών και τη διεκπεραίωση των πληρωμών έως την τελική διάθεσή τους σε χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής.

Οι παράλληλες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στην Αττική, σε Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη. Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε εντός οικίας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα ένας τόνος και 181 κιλά, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εισάγει στη χώρα μας με ιστιοφόρο και τα προόριζε για περαιτέρω διάθεση στην παράνομη αγορά.

Επίσης, στην κατοχή των οκτώ συλληφθέντων  που δραστηριοποιούντο στη χώρα μας ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν  τρία  πιστόλια, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.

Μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών, ένοπλες ληστείες, πλαστογραφίες και άλλα ποινικά αδικήματα.

Είχε συλληφθεί άλλες 5 φορές

Ειδικότερα για τον συνεργό του Μάριον Κόλα, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, τόνισε ότι “από το έτος 2000, έχει συλληφθεί άλλες πέντε φορές, για ένοπλες ληστείες, υποθέσεις ναρκωτικών και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ τρεις φορές έχει παραβιάσει άδειες που του χορηγήθηκαν από Καταστήματα Κράτησης”.

Ποινικό παρελθόν, όμως, είχαν και οι υπόλοιποι, συνέχισε ο ίδιος αξιωματικός.

Το ποινικό παρελθόν των άλλων

“Δύο ακόμα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, ο μεν πρώτος τον Αύγουστο του 2004, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε στη χώρα μας από την Καραϊβική, με ιστιοπλοϊκό σκάφος, κοκαΐνη βάρους 910 κιλών ενώ ο δεύτερος το Μάρτιο του 2017, για διακίνηση κοκαΐνης και το Σεπτέμβριο του 2018 για διακίνηση ναρκωτικών στη Ζάκυνθο.

Δύο ακόμα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, ο μεν πρώτος το Νοέμβριο του 2011 στην Κοζάνη για διάρρηξη σε οικία και το Σεπτέμβριο του 2015 για κατοχή και διακίνηση κάνναβης, ενώ ο δεύτερος τον Ιούνιο του 2016 για διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Ένας ακόμα από τους συλληφθέντες έχει πλήθος συλλήψεων για πλαστογραφίες, ενώ επιπλέον είχε συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2012 για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης”.

Στα 50 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Από την μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει αποκομίσει παράνομα έσοδα που υπερβαίνουν τα 50.000.000 €.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κοκαΐνη, βάρους -1- τόνου και -181,048- κιλών,

ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -100- γραμμαρίων,

το χρηματικό ποσό των -233.150-€,

λευκή σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους -49- γραμμαρίων,

δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

περίστροφο των 38mm,

τρία (3) πιστόλια με ισάριθμους γεμιστήρες,

πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με μία γεμιστήρα,

(92) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

σπρέι πιπεριού,

πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

δεκαεννέα (19) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

πλήθος νάιλον συσκευασιών και ιδιόχειρες σημειώσεις,

Exit mobile version