Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σεισμός Τουρκία: Το μήνυμα συμπαράστασης της Γεννηματά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός Τουρκία: Το μήνυμα συμπαράστασης της Γεννηματά

Σεισμός Τουρκία: Μήνυμα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για τον φονικό σεισμό.

Σεισμός Τουρκία: Μήνυμα συμπαράστασης προς τον τουρκικό λαό που δοκιμάζεται από το σεισμό των 6,8 ρίχτερ απηύθυνε μέσω twitter η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. «Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον Τουρκικό λαό , για τη σκληρή δοκιμασία που περνά και τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η αλληλεγγύη στην ανακούφιση των πληγέντων και στη διάσωση των εγκλωβισμένων, είναι για τον ελληνικό λαό αυτονόητη. Είμαστε πάντα στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη», αναφέρει. Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι επιχειρήσεις διάσωσης στις τουρκικές επαρχίες Ελαζίγ και και Μαλάτεια, που χτυπήθηκαν εχθές από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ.

Σεισμός Τουρκία: Βίντεο διάσωσης

Αρκετές ώρες μετά το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου στην ανατολική Τουρκία, και με τους συνεχόμενους μετασεισμούς να δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων, συγκλονιστικές εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας τη διάσωση ανθρώπων που πέρασαν τη νύχτα εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Η τουρκική Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter βίντεο από τη διάσωση τριών ατόμων τις τελευταίες ώρες. Η μία διάσωση έλαβε χώρα στη γειτονιά Μουσταφαπασά, στο κέντρο της Έλαζιγ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Όπως αναφέρει σε tweet της η AFAD, στις πληγείσες περιοχές βρίσκονται αυτήν την ώρα 1.167 μέλη σωστικών συνεργείων με 18 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και 235 οχήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις