Πώς να μη λαδώνουν τα μαλλιά μου: Τα 4 βήματα για να φαίνονται φρεσκολουσμένα

PLUS

Πώς να μη λαδώνουν τα μαλλιά μου: Τα 4 βήματα για να φαίνονται φρεσκολουσμένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Πώς να μη λαδώνουν τα μαλλιά μου: Αν λούζετε καθημερινά τα μαλλιά, εκείνα θα γίνονται όλο και πιο λιπαρά. 

25.01.2020 | 10:45

Πώς να μη λαδώνουν τα μαλλιά μου: Η ατμόσφαιρα, το καυσαέριο, ο ιδρώτας και τα «βαριά» προϊόντα styling κάνουν τα μαλλιά να χάσουν την ζωντάνια και την λάμψη τους, με αποτέλεσμα και εμείς να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας. Με το καθημερινό λούσιμο, η επιδερμίδα του κεφαλιού μας παράγει κάποια φυσικά έλαια για ν’ αναπληρώσει όσα χάθηκαν στο πλύσιμο. Επομένως, αν λούζετε καθημερινά τα μαλλιά, εκείνα θα γίνονται όλο και πιο λιπαρά.

Προτιμήστε να τα πλένετε κάθε δύο ή τρεις μέρες. Μπορεί να μην δείτε αμέσως αποτελέσματα αλλά σταδιακά η επιδερμίδα θα γίνει πιο ξηρή και τα μαλλιά δεν θα «λαδώνουν» τόσο εύκολα. Επιλέξτε ένα σαμπουάν με ελαφριά σύνθεση, ειδικό για λιπαρά μαλλιά. Αν έχετε έντονο πρόβλημα λιπαρότητας, προτιμήστε ένα επαγγελματικό σαμπουάν για συχνή χρήση, που θα σας συστήσει ο κομμωτής σας.

1. Μην το παρακάνετε με το conditioner

To conditioner ενυδατώνει τα μαλλιά και τα βοηθάει να μην «φριζάρουν» μετά το λούσιμο. Επειδή, όμως, η επιδερμίδα μας έχει ήδη τα δικά της φυσικά έλαια, προτιμήστε να το εφαρμόζετε μόνο στις άκρες και όχι στην κορυφή και τις ρίζες όπου συσσωρεύεται το σμήγμα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το με μέτρο- μία φορά την εβδομάδα αρκεί, ειδικά αν δεν έχετε ξηρές άκρες.  Για όσες προτιμούν μία πιο φυσική λύση, αντικαταστήστε το conditioner με ελαιόλαδο, επίσης μία φορά την εβδομάδα. Απλώς, βάλτε ελάχιστη ποσότητα στα χέρια σας και εφαρμόστε μόνο στις άκρες των μαλλιών.

2. Ξεπλύνετε με κρύο νερό

Το κρύο νερό ανοίγει τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, με αποτέλεσμα το σμήγμα να μην συσσωρεύεται εκεί, και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, που βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.

3. Μην τα στεγνώνετε με πολύ ζεστό αέρα 

Καλύτερα να μειώσετε την θερμότητα του αέρα στο σεσουάρ, τουλάχιστον στο μισό. Ο υπερβολικά ζεστός αέρας, όπως και το ζεστό νερό, κλείνει τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, δεν αφήνει το δέρμα ν’ αναπνεύσει και, έτσι, η λιπαρότητα αυξάνεται. Επιπλέον, προτιμήστε να στεγνώσετε τα μαλλιά ανάποδα για ν’ αποκτήσουν περισσότερο όγκο, οι ρίζες να μην ακουμπούν στο κεφάλι και έτσι να επιβραδύνετε αρκετά το λάδωμα.

4. Μην τα «πειράζετε» συνεχώς

Μία κακή συνήθεια που πολλοί κάνουμε ασυναίσθητα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Το συχνό άγγιγμα προκαλεί την αυξημένη παραγωγή των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας. Προσπαθήστε να το αποφύγετε!

Exit mobile version