Σεισμός Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σεισμός Τουρκία: «Οι ομάδες μας έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

25.01.2020 | 09:01

Σεισμός Τουρκία: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε αργά το βράδυ της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό για τον αποψινό καταστροφικό σεισμό. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί. Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση τις πρωινές ώρες.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συμπάθεια του προς τον τουρκικό λαό και με ανάρτησή του στο Twitter . «Ολόψυχη συμπάθεια στον πρόεδρο Ερντογάν και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ομάδες μας έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Σεισμός Τουρκία: 20 οι νεκροί

Τους 20 έφτασαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 1.000. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 1.015 τραυματισμένους. Από το «χτύπημα» του Εγκελάδου προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε πολλά κτήρια που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο.

Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κoτσά, γνωστοποίησε πως «υπάρχουν περί τους 30 εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια στο Ελαζίγ». Πέντε κτήρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ. Ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που μετέβη στις πληγείσες περιοχές, επισήμανε ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, εφόσον χρειαστεί.

Exit mobile version