Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηρωίνη – διακίνηση: Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπόρων ναρκωτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Ηρωίνη – διακίνηση: Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπόρων ναρκωτικών

Ηρωίνη - διακίνηση: Η σπείρα φέρεται να εισήγαγε από την Αλβανία μεγάλες ποσότητες ηρωίνης με σκοπό τη νόθευση και διοχέτευσή τους, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ηρωίνη – διακίνηση: Η D.E.A, η αμερικανική δίωξη ναρκωτικών, μέσω πληροφορίας του κλιμακίου της που εδρεύει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, πέτυχε ένα σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα που εισάγουν και διακινούν στη χώρα τρομακτικές ποσότητες “λευκού θανάτου” στις πιάτσες των τοξικοεξαρτημένων, άτυχων νέων ανθρώπων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας την πληροφορία, έφθασε στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας εμπλέκονταν σε εισαγωγή, νόθευση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών εντός της Ελληνικής επικράτειας. Απετράπη, όπως αναφέρεται, η διοχέτευση περισσοτέρων των είκοσι τριών κιλών κιλών ηρωίνης και ποσοτήτων κοκαΐνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων με τη σύλληψη επτά  μελών οργανωμένου κυκλώματος. Πρόκειται για τρεις Ρομά και τέσσερις  Αλβανούς υπηκόους.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένα ανδρόγυνο Αλβανών με ηγετικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος. Σε βάρος των συλληφθέντων,  σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική συμμορία, παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών, για νόθευση και χρήση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, για ψευδή κατάθεση και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα , οι εμπλεκόμενοι, ήταν επιφορτισμένοι με συγκεκριμένους ρόλους για την εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα πολεοδομικά συγκροτήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο Κορδελιό

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης  αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της  Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Άμεσης Επέμβασης, Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες σε κατοικία όπου διέμεναν τρεις εξ’ αυτών, στην  περιοχή του Κορδελιού.

Έρευνα και κατασχέσεις

Σε έρευνες που ακολούθησαν, τόσο στο χώρο σύλληψης, όσο και σε διαμερίσματα – οικίες τους στην Αθήνα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

23 κιλά και 744 γραμμάρια ηρωίνη, συσκευασμένα σε 47 δέματα έτοιμα για διοχέτευση σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων, 2 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 414 γραμμαρίων, υλικοτεχνικός εξοπλισμός αυτοσχέδιου εργαστηρίου νόθευσης, ζύγισης και επανατυποποίησης ναρκωτικών (στην οικία στο Κορδελιό), δύο  ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, περίπου 4.000 ευρώ, 9 κινητά τηλέφωνα, πλαστογραφημένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και  δύο αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης.

Διαπιστώθηκε, επίσης,  ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της 4ης Ανακρίτριας Ναρκωτικών Αθηνών για συναφές αδίκημα και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις