Κοροναϊός Ευρώπη: Κρούσματα και στη Γαλλία

ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός Ευρώπη: Κρούσματα και στη Γαλλία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κοροναϊός Ευρώπη: Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα.

24.01.2020 | 22:09

Κοροναϊός Ευρώπη: Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, το πρώτο στο Μπορντό και το δεύτερο στην περιοχή του Παρισιού. Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στην Ευρώπη. Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα του νέου κοροναϊού είναι πιθανόν να συνεχίσουν να αυξάνονται στην Κίνα. Είναι και είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η σοβαρότητά του κοροναϊου δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Το επίκεντρο δεν είναι τόσο πολύ ο αριθμός (των κρουσμάτων), που ξέρουμε ότι θα αυξηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη. «Είναι ακόμα πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για πόσο σοβαρός είναι ο ιός». Ο ΠΟΥ και το δίκτυο των ειδικών του ίσως εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του κοροναϊού, δήλωσε, την ώρα που πολλοί επιστήμονες διαφωνούν για την «πηγή» του κακού.

Κοροναϊός Ευρώπη: Πέρασε στον άνθρωπο από μολυσμένα φίδια;

Διίστανται οι απόψεις των επιστημόνων σχετικά με την προέλευση του νέου θανατηφόρου κοροναϊόυ. Επιστήμονες πιστεύουν ότι ο νέος ιός προήλθε από συγκεκριμένη αγορά θαλασσινών στην Γουχάν. Ωστόσο μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι ο ιός πιθανότατα προέρχεται από φίδια. Πολλά από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άτομα που είχαν επισκεφθεί μια αγορά τροφίμων στη Γουχάν. Η αγορά, η οποία πωλεί ζωντανά εκτρεφόμενα και άγρια ​​ζώα, έκτοτε έχει κλείσει και απολυμανθεί.

Ωστόσο ειδικοί πιστεύουν ότι η πηγή του κοροναϊού είναι η κατανάλωση κόμπρας, πολύ συνηθισμένο έδεσμα την κινέζικη κουζίνα, ή άλλου φιδιού που είχε μολυνθεί από νυχτερίδα και μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο. Μάλιστα πρόσφατη γενετική ανάλυση υποδηλώνει ότι ο ιός μοιάζει με ιούς που μολύνουν νυχτερίδες και φίδια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο νεός κοροναϊός είναι ένας συνδυασμένος, μεταλλαγμένος ιός νυχτερίδας και φιδιού.

Χρησιμοποιώντας δείγματα του ιού που απομονώθηκαν από ασθενείς, επιστήμονες στην Κίνα έχουν καθορίσει τον γενετικό κώδικα του 2019-nCoV και έχουν χρησιμοποιήσει μικροσκόπια για να το φωτογραφίσουν, ώστε να φτάσουν το συντομότερο δυνατό στον τρόπο αντιμετώπισής του, πριν γίνει πανδημία.

Exit mobile version