Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μαίρη Συνατσάκη: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας και οι κρίσεις πανικού
LIFESTYLE

Μαίρη Συνατσάκη: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας και οι κρίσεις πανικού

Μαίρη Συνατσάκη: Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε και για τις κρίσεις πανικού που την ταλαιπώρησαν πολλά χρόνια και αποκάλυψε πως αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησε ψυχοθεραπεία.

Μαίρη Συνατσάκη: Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, η Μαίρη Συνατσάκη εξομολογήθηκε στην Ελεονώρα Μελέτη και στα «Μεσάνυχτα» το βράδυ της Τετάρτης πως σε ηλικία μόλις 18 μηνών ήρθε αντιμέτωπη με ένα σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί παράλυση.

«Όταν ήμουν 18 μηνών πέρασα μια σοβαρή ασθένεια, το σύνδρομο Guillain-Barre, πολυριζονευρίτιδα λέγεται. Παρέλυσα, υπήρχε κίνδυνος να πεθάνω. Τότε είχαν συμβεί οκτώ περιστατικά στην Ελλάδα και είχαν όλοι θορυβηθεί. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχεδόν και αυτοάνοσος ο τρόπος που προκλήθηκε. Ήταν ένα ρίσκο τι θα προκαλέσει αυτό το σύνδρομο. Αν θα προκαλέσει δηλαδή κάποια μόνιμη βλάβη, επειδή παρέλυε τους μύες. Είχα παραλύσει ολόκληρη και φοβόντουσαν οι γιατροί τι θα γίνει αν πάει σε κάποιο ζωτικό όργανο. Νομίζω ότι κάπως έχει καταγραφεί στον εαυτό μου αυτό σαν μια κρίσιμη στιγμή ζωής.

Μαίρη Συνατσάκη: «Δεν μπορούσα να φάω, δεν μπορούσα να κοιμηθώ»

Στα 18 μου χρόνια έχασα τη θεία μου πολύ απότομα. Από κάποια ασθένεια που δεν ανακαλύψαμε ποτέ. Πολύ νέος άνθρωπος, πολύ γρήγορα. Εγώ τότε είχα ήδη μπει και στις φάσεις με την κρίση πανικού. Ήρθε και κούμπωσε σε όλη μου την αγωνία αυτό το πράγμα ως «σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε», εξομολογήθηκε η Μαίρη Συνατσάκη επισημαίνοντας πως αυτός είναι ο λόγος που όταν θέλει κάτι το προσπαθεί χωρίς να τη νοιάζει για το τι θα πει ο κόσμος.

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε ακόμα και για τις κρίσεις πανικού που την ταλαιπώρησαν πολλά χρόνια και αποκάλυψε πως αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησε ψυχοθεραπεία. «Η ψυχοθεραπεία βοήθησε. Ο μπαμπάς μου με βοήθησε, γιατί πάντα μπορούσα να βρω σε εκείνον έναν άνθρωπο που αναγνώριζε τι περνάω και δεν με περνούσε για τρελή. Το Dancing ήταν η τελευταία δύσκολη περίοδος που έζησα και γι’ αυτό και ήμουν και τόσο αδύνατη. Είχα ζήσει την πιο δύσκολη φάση με τις κρίσεις πανικού. Δεν μπορούσα να φάω, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πάλευα να βρω την ώρα της μέρας που δεν θα είμαι σε κατάσταση πανικού. Μου το ενεργοποίησε όλο αυτό η αίσθηση απώλειας ελέγχου», εξήγησε η παρουσιάστρια.

Μαίρη Συνατσάκη: Δείτε εδώ απόσπασμα από τη συνέντευξή της

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις