Αθήνα

°C

Τετάρτη

28

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκρέτα – Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Η απάντηση της ακτιβίστριας για το… πτυχίο
ΚΟΣΜΟΣ

Γκρέτα – Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Η απάντηση της ακτιβίστριας για το… πτυχίο

Γκρέτα - Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είχε καλέσει την νεαρή ακτιβίστρια πρώτα να πάρει το πτυχίο της και μετά να πάει να μιλήσουν.

Γκρέτα – Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Ένας Αμερικανός υπουργός κάλεσε σήμερα την έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ «να σπουδάσει οικονομικά» προτού να μιλήσει, με τη νεαρή Σουηδή να του απαντά ότι «δεν χρειάζεται πτυχίο» για να αντιληφθεί κανείς την κλιματική αλλαγή. Όταν ρωτήθηκε για την έκκληση που απηύθυνε η Τούνμπεργκ να σταματήσουν αμέσως οι επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είπε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Νταβός: «Ας σπουδάσει πρώτα οικονομικά, ας πάει στο πανεπιστήμιο και μετά μπορεί να ξαναέλθει να μιλήσουμε».

Η 17χρονη απάντησε μέσω του Twitter ότι η σχολική άδεια που πήρε –κατά την οποία διέκοψε το σχολείο– λήγει τον Αύγουστο αλλά, σε κάθε περίπτωση, «δεν χρειάζεται πανεπιστημιακό πτυχίο» για να διαπιστώσει ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα δεν αρκούν. Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αντιπαρατίθεται με την Τούνμπεργκ από την Τρίτη, αλλά μέχρι τώρα πιο συγκαλυμμένα.

Γκρέτα – Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Δηλώσεις Τραμπ – Μέρκελ

Ο ίδιος ο Τραμπ, στην ομιλία του στην οποία ήταν παρούσα η Τούνμπεργκ έκανε λόγο για «προφήτες του κακού» και «προφητείες Αποκάλυψης», ωστόσο λίγο πριν αναχωρήσει από το ελβετικό θέρετρο, την Τετάρτη, είπε ότι θα του άρεσε πολύ να συναντηθεί με τη 17χρονη. Αντιθέτως, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επωφελήθηκε από τη 12η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να υπερασπιστεί «την ανυπομονησία της νεολαίας» για το κλίμα, χωρίς πάντως να κατονομάσει την Τούνμπεργκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις