Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακινητές μεταναστών: Στο “τραπέζι” σχέδιο, ώστε να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής στη χώρα τους
ΕΛΛΑΔΑ

Διακινητές μεταναστών: Στο “τραπέζι” σχέδιο, ώστε να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής στη χώρα τους

Διακινητές μεταναστών: Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, οι καταδικασθέντες ως μέλη κυκλωμάτων διακίνησης και πολλοί από αυτούς για αντίσταση κατά των αστυνομικών που τους συνέλαβαν, ανέρχονται σε 1.172 άτομα.

Διακινητές μεταναστών: Τα στοιχεία είναι αμείλικτα.Ένας στους τέσσερις κρατούμενους στις ελληνικές φυλακές, εκτίει ποινή για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών, είτε από την Τουρκία, είτε από άλλες χώρες, στην Ελλάδα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Καθώς ο αριθμός των μελών σκληρών κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, που πέφτουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης είναι τεράστιος δημιουργώντας συνθήκες συμφόρησης στις φυλακές, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έχουν στην ευθύνη τους τις φυλακές, επεξεργάζονται σχέδιο να τους επιστρέψουν στις χώρες τους για να εκτίσουν εκεί το υπόλοιπο της ποινής τους.

Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, οι καταδικασθέντες ως μέλη κυκλωμάτων διακίνησης και πολλοί από αυτούς για αντίσταση κατά των αστυνομικών που τους συνέλαβαν, ανέρχονται σε 1.172 άτομα!
Από αυτά οι 2136 είναι άνδρες και οι 36 γυναίκες, συνεργάτες των εγκεφάλων διακίνησης. Αν δε προστεθούν και όσοι έχουν καταδικαστεί για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτων χωρών στο ελληνικό έδαφος, ο αριθμός αγγίζει τους 2.500!

Η εθνικότητα των κρατουμένων για εμπλοκή στα κυκλώματα διακίνησης προς τη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματέως αντιεγκληματικής πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου, έχει ως ακολούθως:

Οι 304 είναι Τούρκοι, 286 Σύροι, 277 Πακιστανοί, 194 Βούλγαροι, 134 Ουκρανοί, 94 Αλβανοί. Εκτίουν επίσης ποινές διακινητές από την… Ελβετία, τη Λετονία, την Ουγγαρία, ακόμη και από τις νήσους Ώλαντ! Καθώς, μέρος του μεγάλου “τζίρου”, που δημιουργεί η παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών και ατόμων, που έχουν τις προϋποθέσεις να ζητήσουν άσυλο, είναι μεγάλος, δεν θα μπορούσε να λείψει το ελληνικό στοιχείο… Έτσι, μεταξύ των 2.500 κρατουμένων για το ίδιο ζήτημα, είναι και 221 Έλληνες.

Στον πάρα πάνω απίστευτο αριθμό εγκλείστων διακινητών, προστίθενται και άλλοι πέντε διακινητές από το Αφγανιστάν. Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη έφοδο της αστυνομίας σε αποθήκη, σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς την είχαν μετατρέψει σε φυλακή και χώρο μαρτυρίου για παράτυπου μετανάστες που είχαν μεταφέρει από την Τουρκία.

Αφού μετέφεραν λάθρα μέσω Έβρου Αφγανούς και Πακιστανούς, τους μετέφεραν στην άθλια αποθήκη, τους κλείδωσαν και απαιτούσαν ια της βίας να τους καταβάλουν ποσά από 1000 έως 3.000 ευρώ για να τους αφήσουν ελεύθερους! Τα “λύτρα” για την απελευθέρωσή τους τα απαιτούσαν από τους στενούς συγγενείς των παγιδευμένων. Οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί, όπως είπαν στους αστυνομικούς που τους απελευθέρωσαν, έμεναν στην άθλια τρώγλη επί δύο εβδομάδες.

Σε κάποια στιγμή ένας από αυτούς κατάφερε να ξεφύγει, ειδοποίησε την Αστυνομία και ακολούθησε η έφοδος που έφερε την απελευθέρωση των αλλοδαπών και τη σύλληψη των πέντε διακινητών-εκβιαστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις