Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Big 4 συνάντηση: Τι έγινε στο κρίσιμο ραντεβού – «Φιάσκο», λέει ο Ολυμπιακός
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Big 4 συνάντηση: Τι έγινε στο κρίσιμο ραντεβού – «Φιάσκο», λέει ο Ολυμπιακός

Big 4 συνάντηση: Παρά την προσπάθεια, ενώπιον των καμερών, να βγει ατμόσφαιρα συναίνεσης, το κλίμα ήταν τουλάχιστον εκρηκτικό.

Big 4 συνάντησηΝέα συνάντηση, με την ίδια σύνθεση, αναμένεται να διοργανωθεί στο προσεχές διάστημα για τους Big 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς σε καμία περίπτωση δεν λύθηκαν τα ουσιαστικά θέματα που ταλανίζουν το εγχώριο πρωτάθλημα στο ραντεβού της Τετάρτης. Παρά την προσπάθεια, ενώπιον των καμερών, να βγει ατμόσφαιρα συναίνεσης, το κλίμα ήταν τουλάχιστον εκρηκτικό, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να μιλάει για «ντέρμπι» και τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, να αποκαλύπτει ότι ειπώθηκαν πράγματα «προσβλητικά».

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των κ.κ. Λευτέρη Αυγενάκη και Χέρμπερτ Χούμπελ, στο μόνο που υπήρξε σύγκλιση, ήταν στη διεξαγωγή εκλογών στην ΕΠΟ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, καθώς και στο να υπάρξουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα καθοριστικά παιχνίδια (σ.σ. πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως θα αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων που κρίνεται ότι απαιτείται η παρουσία ρέφερι από το εξωτερικό). Πληροφορίες από την πλευρά του Ολυμπιακού κάνουν λόγο για «φιάσκο», με τους «ερυθρόλευκους» να εκφράζουν απογοήτευση για το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν, δεν βγήκαν ουσιαστικά συμπεράσματα, αν και υπήρχε η ευκαιρία. Ιδιαίτερα «καυστικός» στην τοποθέτησή του ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας για επίορκους σε ΚΕΔ και ΕΠΟ και επιμένοντας για σκάνδαλο στην υπόθεση ιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Λίγο μετά τις 18:45, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη άρχισαν να αποχωρούν από την αίθουσα. Πρώτοι αποχώρησαν οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης, χωρίς να μιλήσουν στους δημοσιογράφους, ενώ ακολούθησε ο Ιβάν Σαββίδης.

Big 4 συνάντηση: Τι δήλωσαν Αυγενάκης – Χούμπελ

«Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για έναν διάλογο των εκπροσώπων των κορυφαίων. Έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της FIFA/UEFA και τους ευχαριστούμε. Οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, με θέαμα και γεμάτα γήπεδα. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε. Η συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, αλλά έβαλε μια σειρά και αύριο με την επικύρωση όλων των μελών της steering committee θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά. Έγινε μια καλή αρχή. Ελπίζω να συνεχιστεί» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στις κάμερες μετά τη συνάντηση. «Είχαμε ντέρμπι» είχε πει λίγο πριν στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο

Περισσότεροι ξένοι διαιτητές θα ορίζονται στα καθοριστικά παιχνίδια, δήλωσε από την πλευρά του ο Χέρμπερτ Χούμπελ, μετά το τέλος της συνάντησης των Big 4. Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης είπε πως οι εκλογές στην ΕΠΟ θα διεξαχθούν νωρίτερα, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ειπώθηκαν πράγματα, που ίσως είναι αντίθετα στη δική μου κουλτούρα και ήταν προσβλητικά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χέρμπερτ Χούμπελ: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό που πήρε την μπάλα και οργάνωσε τη συνάντηση αυτή. Για να μιλήσουμε ανοικτά, τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Όλες οι πλευρές άρχισαν να μιλάνε. Εγώ, όντας Αυστριακός, δεν είμαι συνηθισμένος στη δική σας νοοτροπία. Ειπώθηκαν πράγματα που ίσως είναι αντίθετα στη δική μου κουλτούρα και ήταν προσβλητικά. Εδώ είναι διαφορετικά. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπήρξε συμφωνία να γίνουν κάποια πράγματα. Η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα. Οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν νωρίτερα, ίσως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Θα υπάρχουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα καθοριστικά παιχνίδια. Θέλουμε να μειωθούν τα παράπονα».

Οι δηλώσεις Αυγενάκη – Χούμπελ:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις