Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ληγμένο γάλα – τι κάνω: Οι λόγοι που δεν χρειάζεται να το πετάτε
PLUS

Ληγμένο γάλα – τι κάνω: Οι λόγοι που δεν χρειάζεται να το πετάτε

Ληγμένο γάλα - τι κάνω: . Η κατανάλωση ληγμένων προϊόντων δεν είναι μια απλή υπόθεση, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ληγμένο γάλα – τι κάνω: Το γάλα αποτελεί βασική τροφή ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία αλλά και για την διατροφή των εφήβων και νέων, μιας και αποτελεί κύρια πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών. Πόσο ασφαλής όμως είναι η κατανάλωσή του μετά από την ημερομηνία λήξης του; Έχει την ίδια διατροφική αξία με το γάλα, που είναι εντός της ημερομηνίας λήξης του; Αυτά είναι μόνο λίγα από τα ερωτήματα, που μας γεννώνται, όταν κοιτάζουμε την ημερομηνία λήξεως και διαπιστώνουμε ότι οι ημέρες έχουν πια περάσει. Το γάλα είναι ένα ευπαθές προϊόν το οποίο προκειμένου να συντηρηθεί σωστά παστεριώνεται και αποστειρώνεται.

Επειδή προέρχεται απευθείας από τα ζώα, περιέχει βακτήρια τα οποία ακόμη και μετά την παστερίωση υπάρχουν σε μικρές ποσότητες. Όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα να δημιουργούν σοβαρές ασθένειες για τον άνθρωπο. Η κατανάλωση λοιπόν ληγμένων προϊόντων δεν είναι μια απλή υπόθεση, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως από τον τρόπο παρασκευής τους και την θερμοκρασία συντήρησής του.

1. Ψήστε με αυτό ❕

Το (ελαφρώς) ληγμένο γάλα, δηλαδή 1-2 μέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία, αποτελεί κοινό συστατικό σε συνταγές για pancakes, κέικ και βάφλες. Μόλις βράσει δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα πρόβλημα στην υγεία μας. Πώς σας φαίνεται; Μήπως τώρα ανυπομονείτε να σας λήξει το γάλα;

2.  Φτιάξτε μάσκα ❕

Μια πολύ ωραία χρήση του ληγμένου γάλακτος είναι να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με αυτό. Το γάλα κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή και της δίνει ένα πιο ζωντανό χρώμα. Απλώστε ληγμένο γάλα στο πρόσωπό σας με λίγο βαμβάκι, αφήστε το να κάνει τη δουλειά του για 10-15 λεπτά και ξεπλύντε το επίσης με γάλα. Τέλος, ξεπλύντε το με μπόλικο νερό και είστε έτοιμοι.

3. Χρησιμοποιήστε το για καθάρισμα ❕

Για να καθαρίσετε τα ασημικά σας μπορείτε να γεμίσετε ένα μπολ με γάλα και να βουτήξετε μέσα σε αυτό τα ασημικά σας. Αφήστε τα εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ και την επόμενη μέρα απλά ξεπλύντε τα. Τα ασημικά σας θα λάμψουν!

4. Χρησιμοποιήστε το στον κήπο σας ❕

Για να δείτε τις τριανταφυλλιές σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να ανθίζουν ακόμα περισσότερο, μπορείτε να τις ποτίζετε που και που με ληγμένο γάλα, όποτε έχετε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις