Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βαξεβάνης – Σαμαράς: Καταδικάστηκε ο εκδότης μετά τη μήνυση του πρ. πρωθυπουργού
ΕΛΛΑΔΑ

Βαξεβάνης – Σαμαράς: Καταδικάστηκε ο εκδότης μετά τη μήνυση του πρ. πρωθυπουργού

Βαξεβάνης - Σαμαράς: Ένοχος για το αδίκημα της απλής εξύβρισης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κρίθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης.

Βαξεβάνης – Σαμαράς: Πέντε μήνες φυλάκισης, με τριετή αναστολή, στοίχισε στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ένα tweet που έκανε κατά του Αντώνη Σαμαρά τον Φεβρουάριο του 2018. Ο κ. Βαξεβάνης είχε αναρτήσει τον Φεβρουάριο του 2018 ένα ποστ στο Twitter, που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος προχώρησε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Σε εκείνο το ποστάρισμα, ο δημοσιογράφος και εκδότης, Κώστας Βαξεβάνης, είχε αναρτήσει ένα meme που αναφερόταν κατά του κ. Σαμαρά, γράφοντας πάνω στην φωτογραφία του «Όποιος ανοίξει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι» και να σχολιάζει από πάνω γράφοντας: «Λες;».

Μετά την δημοσιοποίησή του ο πρώην πρωθυπουργός υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, την οποία ο εισαγγελέας μετέτρεψε σε εξύβριση. Μάλιστα, την περίοδο της δημοσίευσης του συγκεκριμένου ποστ, συνεργάτες του κ. Σαμαρά έκαναν λόγο για «χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση» που «αποτελεί ντοκουμέντο αθλιότητας», με πηγές της ΝΔ να ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να «τον μαζέψουν γιατί τους εκθέτει πια απροκάλυπτα».

Η ποινή και η αντίδραση Βαξεβάνη

Η υπόθεση της μήνυσης εκδικάστηκε την Δευτέρα, με τον Κώστα Βαξεβάνη να καταδικάζεται σε 5 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ο ίδιος, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ανάρτησε ένα ακόμη tweet, γράφοντας πως το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε την συκοφαντική δυσφήμιση.

«Ο Σαμαράς κατάφερε να ποινικοποιήσει το τουίτερ και τα memes, καταδικάζοντάς με σε 5 μήνες φυλακή για εξυβριση που αφορούσε αναδημοσίευση meme στο τουιτερ. Ωστόσο το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι τον συκοφάντησα όπως επεδίωκε. Είσαστε οι επόμενοι Ηρθε Κλαιν» έγραψε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις