Αθήνα

°C

Παρασκευή

25

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καμερούν ναυτικοί: Ελεύθεροι οι πέντε Έλληνες
ΕΛΛΑΔΑ

Καμερούν ναυτικοί: Ελεύθεροι οι πέντε Έλληνες

Καμερούν ναυτικοί: Το πλοίο είχε δεχθεί την επίθεση ενώ αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν.

Καμερούν ναυτικοίΑίσιο τέλος έχουμε στο θρίλερ της απαγωγής των πέντε Ελλήνων ναυτικών στο Καμερούν. Οι πειρατές απελευθέρωσαν τους ομήρους σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου ‘HAPPY LADY” Ν.Π. 12183. Το πλοίο είχε δεχθεί την επίθεση ενώ αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι ”LIMBOH” στο Καμερούν.

«Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους» έγραψε ο κ. Πλακιωτάκης. Από το περιστατικό είχε τραυματιστεί ένας Έλληνας, ο οποίος διακομίστηκε τότε σε τοπικό νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του δεν ενέπνεε ανησυχία καθώς ο τραυματισμός του είχε προκληθεί από εξοστρακισμό σφαίρας. Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και μετέφερε καύσιμα. Δεν επέβαιναν σ’ αυτό ένοπλοι φρουροί.

Η ενημέρωση του υπουργού Ναυτιλίας:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις