Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Έλληνες φίλαθλοι Αυστραλία: Αποβολή από τις εξέδρες λόγω συνθημάτων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έλληνες φίλαθλοι Αυστραλία: Αποβολή από τις εξέδρες λόγω συνθημάτων

Έλληνες φίλαθλοι Αυστραλία: Ένας από τους Έλληνες φιλάθλους μιλώντας στο ίδιο Μέσο έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά, υποστηρίζοντας πως το μόνο που έκαναν ήταν να πανηγυρίσουν λίγο πιο έντονα.

Έλληνες φίλαθλοι ΑυστραλίαΑπό ένα ιδιαίτερα… ασυνήθιστο περιστατικό επισκιάστηκε η νίκη της Μαρίας Σάκκαρη κόντρα στη Νάο Χιμπίνο στο Open της Αυστραλίας. Σύμφωνα με το αυστραλιανό Μέσο «Herald Sun», ομάδα Ελλήνων φιλάθλων πανηγύρισαν τη νίκη της 24χρονης πρωταθλήτριας με φωνές και συνθήματα, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή τους από τις εξέδρες. Ένας από αυτούς, πάντως, μιλώντας στο ίδιο Μέσο έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά, υποστηρίζοντας πως το μόνο που έκαναν ήταν να πανηγυρίσουν λίγο πιο έντονα. «Σήμερα υποστηρίζουμε την χώρα μας, τους Έλληνες. Τραγουδούσαμε και κάποιοι μας έδιωξαν χωρίς κανέναν λόγο. Νιώθω ότι ήταν ρατσιστική η προσέγγιση», ανέφερε συγκεκριμένα και συνέχισε:

«Μετά το παιχνίδι, που κερδίσαμε και μετά πανηγυρίσαμε όπως ξέρουμε, αλλά εδώ πιστεύουν ότι το παρατραβήξαμε. Απλά πανηγυρίσαμε, υποστηρίζοντας τους ανθρώπους μας». Ένας ακόμα φίλαθλος έκανε λόγο για διάκριση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι Σέρβοι έκαναν το ίδιο πράγμα όταν νίκησε ο Τζόκοβιτς, αλλά όταν το κάνουμε εμείς, αστυνομικοί και σεκιούριτι μας βγάζουν έξω». Για την ιστορία, η Μαρία Σάκκαρη πήρε μια δύσκολη νίκη κόντρα στη Νάο Χιμπίνο με 2-0 σετ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Australian Open για τρίτη φορά στην καριέρα της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις