Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανικό Boeing Ιράν: Η Τεχεράνη επιβεβαιώνει την κατάρριψη με δύο πυραύλους
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό Boeing Ιράν: Η Τεχεράνη επιβεβαιώνει την κατάρριψη με δύο πυραύλους

Ουκρανικό Boeing Ιράν: Το ουκρανικό Boeing καταρρίφθηκε στις 8 Ιανουαρίου από δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν προς το μέρος του κατά την απογείωσή του.

Ουκρανικό Boeing Ιράν: Στην επιβεβαίωση της κατάρριψης του μοιραίου Boeing στην Τεχεράνη έφτασε η προκαταρκτική έρευνα της Ιρανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAO). Υπενθυμίζεται ότι το ουκρανικό Boeing καταρρίφθηκε στις 8 Ιανουαρίου. Η κατάρριψη έγινε από δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν προς το μέρος του κατά την απογείωσή του. «Οι ερευνητές (…) απέκτησαν πρόσβαση στις πληροφορίες του γενικού επιτελείου στρατού. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δύο πύραυλοι TOR-M1 εκτοξεύθηκαν εναντίον του αεροπλάνου από τα βόρεια».  Το πόρισμα δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη.  στον ιστότοπο της CAO. «Οι επιπτώσεις που είχε η εκτόξευση των πυραύλων στο δυστύχημα και η ανάλυση της ενέργειας αυτής εξετάζονται», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Μάλιστα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες των New York Times ότι το βίντεο που δείχνει δύο πυραύλους να εκτοξεύονται εναντίον του αεροπλάνου είναι αυθεντικό. Ο ιρανικός στρατός παραδέχθηκε στις 11 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, ότι ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν 176 άνθρωποι. Ο στρατός, σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «ανθρώπινο λάθος», υποσχέθηκε οι υπεύθυνοι της τραγωδίας να λογοδοτήσουν για την πράξη τους, αλλά και τόνισε ότι θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα αεράμυνας της χώρας. «Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν ήταν στο μέγιστο δυνατό επίπεδο συναγερμού ώστε να απαντήσουν στις απειλές του Αμερικανού προέδρου», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται: «Καθώς έστριβε (σ.σ. το αεροσκάφος), φάνηκε να πλησιάζει ένα στρατιωτικά ευαίσθητο σημείο. Θεωρήθηκε εχθρικό και από ανθρώπινο λάθος και κατά λάθος καταρριφθεί».

Βίντεο από την κατάρριψη του Boeing:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις