Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ειδικοί φρουροί 2020: Από σήμερα, 1.500 στον δρόμο, για την ασφάλεια του πολίτη
ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ, ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

Ειδικοί φρουροί 2020: Από σήμερα, 1.500 στον δρόμο, για την ασφάλεια του πολίτη

Ειδικοί φρουροί 2020: Την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας, κάτι που αποτέλεσε προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης ανακοίνωσε μέσω twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικοί φρουροί 2020: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι 1.500 νέοι ειδικοί φρουροί βγαίνουν από σήμερα, 20 Ιανουαρίου, στον δρόμο για την ασφάλεια του πολίτη. Μάλιστα, επεσήμανε ότι έγινε πράξη η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας.

«Μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας. Σήμερα, υλοποιούμε αυτή τη δέσμευση με 1500 νέους ειδικούς φρουρούς που πλέον βρίσκονται στους δρόμους. Δίπλα στους πολίτες». Στην ίδια ανάρτηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίζεται σε φωτογραφία με άνδρες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και το μήνυμα «Σήμερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς. Το είπαμε. Το κάναμε».

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς»

Η ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. Εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης για την εγκαθίδρυση και εμπέδωση της ασφάλειας. Ήδη, η ορκωμοσία των 1.500 αστυνομικών αυτήν την περίοδο είχε προαναγγελθεί και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε εξηγήσει ότι στόχος είναι να ενισχυθούν οι περιπολίες στις γειτονιές και να νιώθουν οι πολίτες την προστασία των αστυνομικών.

«Μετά την ορκωμοσία 1.500 αστυνομικών, κάπου στα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου, κάθε δέκα λεπτά, αστυνομικές δυνάμεις ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν κάθε γειτονιά επί 24ώρου βάσεως. Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς. Πάει τελείωσε», είχε δηλώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η ενίσχυση της ασφάλειας αποτελεί από τις πλέον προβεβλημένες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος του 2019, ο κ. Μητσοτάκης είχε μεταβεί στο Μαρκόπουλο, όπου είχε δώσει το παρών στην παρουσίαση της νέας ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ., βλέποντας από κοντά την προετοιμασία των ειδικών φρουρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις