Ξυλοδαρμός διαδηλωτή – Γαλλία: Αστυνομικός χτυπά άγρια άντρα των “Κίτρινων Γιλέκων”

ΚΟΣΜΟΣ

Ξυλοδαρμός διαδηλωτή – Γαλλία: Αστυνομικός χτυπά άγρια άντρα των “Κίτρινων Γιλέκων”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ξυλοδαρμός διαδηλωτή - Γαλλία: Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την διάρκεια συγκέντρωσης των Κίτρινων Γιλέκων, το Σάββατο στο Παρίσι.

20.01.2020 | 19:26

Ξυλοδαρμός διαδηλωτή – Γαλλία: Οργή έχει προκαλέσει στη Γαλλία βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν έναν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Παρίσι το Σάββατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων». Στα πλάνα του βίντεο, ένας αστυνομικός φαίνεται να χτυπά επανειλημμένως έναν άνδρα, ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος. Το συμβάν βιντεοκοπήθηκε από άλλους διαδηλωτές και δημοσιεύτηκε από μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων.

Όπως αναφέρει το BBC, έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό και ο εισαγγελέας γνωστοποίησε ότι η έρευνα είναι ήδη σε εξέλιξη για να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για «βία εκ προθέσεως από άτομο σε θέση εξουσίας». Περί τα 60 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των διαδηλωτών με την αστυνομία.

«Τον έβαλαν κάτω μπρούμυτα και ένας αστυνομικός κάθισε πάνω του και του έδινε μπουνιές. Του ζητούσαμε να σταματήσει αλλά δεν ήθελε να γνωρίζει τίποτα. Συνέχιζαν, φωνάζαμε, φοβόμαστε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. «Θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε ένα πλαίσιο. Ήταν ένα βίαιο άτομο που δεν δίστασε να πετάξει γυάλινα μπουκάλια στους συναδέλφους μου και όταν επιχειρήσαμε να τον συλλάβουμε αυτό το άτομο έφτυσε αίμα στο πρόσωπο του συναδέλφου μου», δήλωσε από την πλευρά του ο Στάνισλας Γκοντόν, Γενικός Γραμματέας Αστυνομικού Συνδικάτου  Αlliance Police.

Exit mobile version