Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φονικό στη Βάρη: Αυτοί είναι οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στα Βλάχικα
ΤΟΥΣ "ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ" ΣΕ 30"

Φονικό στη Βάρη: Αυτοί είναι οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στα Βλάχικα

Φονικό στη Βάρη: Τα σερβικά ΜΜΕ «φωτογραφίζουν» ως τον ενορχηστρωτή του αιματοκυλίσματος στη Βάρη, την ομάδα «Καβάτσκι».

Φονικό στη Βάρη: Στη δημοσίευση φωτογραφιών των δύο νεκρών από το μακελειό στη Βάρη προέβησαν τα σερβικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Kurir, τα δύο θύματα της εν ψυχρώ εκτέλεσης στη Βάρη ήταν μέλη της μαφιόζικης φατρίας «Σκάλιαρι», η οποία έχει ως έδρα το Μαυροβούνιο, αλλά δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες των Βαλκανίων καθώς και, ευρύτερα, της Ευρώπης. Τα σερβικά ΜΜΕ «φωτογραφίζουν» ως τον ενορχηστρωτή του αιματοκυλίσματος στη Βάρη, την ομάδα «Καβάτσκι». Κατά τις ίδιες πηγές, οι δυο οργανώσεις ήταν αρχικά ενωμένες, όμως το 2014 ξέσπασε εμφύλιος όταν «χάθηκαν» 200 κιλά ηρωίνης. Από τότε, ο μαφιόζικος «πόλεμος» έχει στοιχίσει τις ζωές σε 21 νεκρούς (23 με αυτούς της Βάρης), ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των απωλειών στις 40.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη των δυο οργανώσεων, όπως της «Σκάλιαρι» που εκτελέστηκαν στη Βάρη, κινούνταν μόνο με διερχόμενα ταξί. Οι σύζυγοι και τα παιδιά των δυο νεκρών είχαν μεταβεί στην Ελλάδα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και εικάζεται ότι το δείπνο στην ταβέρνα «Βοσκοπούλα», στα Βλάχικα της Βάρης, ήταν το αποχαιρετιστήριο καθώς θα επέστρεφαν στις πατρίδες τους. Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί της Σήμανσης περισυνέλεξαν από την ταβέρνα της Βάρης πάνω από 20 κάλυκες των 9mm, που προήλθαν από δυο όπλα.

Σε ρεπορτάζ της για το μακελειό της Βάρης, η σερβική εφημερίδα Kurir επισημαίνει ότι τα θύματα ήταν ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς (Igor Dedovic) και ο Στεβάν Σταμάτοβιτς (Stevan Stamatovic), αμφότεροι 43 ετών.

Οι φωτογραφίες των νεκρών της Βάρης που δίνει η εφημερίδα:

Φονικό στη Βάρη: Πώς έγινε η επίθεση

Ο Σλοβένος και ο Μαυροβούνιος καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι μαζί με τις οικογένειές τους, στο χώρο της ταβέρνας που βρίσκεται σε υπερυψωμένο επίπεδο. Στη θέα των ενόπλων δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, καθώς οι δράστες ήταν όρθιοι με τα όπλα προτεταμένα και εκείνοι έτρωγαν καθισμένοι σε τραπέζι. Οι ένοπλοι μπήκαν στην ταβέρνα και τους «γάζωσαν», με την επίθεση να διαρκεί περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στο κατάστημα επικράτησε πανικός. Οι δράστες φορούσαν κασκόλ που κάλυπταν το λαιμό και το μισό περίπου κεφάλι τους και κρατούσαν πιστόλια. Οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από τις κάμερες αλλά κανείς δεν ξέρει εάν αυτό θα βοηθήσει τις έρευνες. Το βέβαιο για τους αστυνομικούς είναι ότι επρόκειτο για επαγγελματίες εκτελεστές, που λειτούργησαν με οργανωμένο σχέδιο και ακρίβεια, ενώ εκμεταλλεύτηκαν στον υπέρτατο βαθμό το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Οι σφαίρες έπληξαν τα θύματα σε ζωτικά όργανα, με αποτέλεσμα ο Σλοβένος και ο Μαυροβούνιος να υποκύψουν στα τραύματά τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τέσσερις δράστες διέφυγαν με τζιπ, το οποίο αναζητείται μέχρι αυτή την ώρα από τις Αρχές. Το πιθανότερο σενάριο για τις Αρχές είναι να πρόκειται για ακόμα ένα αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το χρονικό του μακελειού:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις