Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θέμος Αναστασιάδης μνημόσυνο: Ένας χρόνος, χωρίς τον δημοσιογράφο
ΕΛΛΑΔΑ

Θέμος Αναστασιάδης μνημόσυνο: Ένας χρόνος, χωρίς τον δημοσιογράφο

Θέμος Αναστασιάδης μνημόσυνο: Ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε την τελευταία του πνοή στις 22 Ιανουαρίου 2018 στα 61 του.

Θέμος Αναστασιάδης μνημόσυνο: Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη και η οικογένειά του, συγγενείς, φίλιο και εργαζόμενοι στο Πρώτο Θέμα τίμησαν τη μνήμη του, στο ετήσιο μνημόσυνο που έγινε στη Μάνη. Όπως γράφει το protothema.gr σε κλίμα συγκίνησης οι φίλοι του θυμήθηκαν τον Θέμο με τα εξής λόγια:

«Σε αυτή τη γη υπάρχει λίγο χώμα για τους νεκρούς μας… Δεν μπορούν να θαφτούν όλοι… Για αυτούς, όμως,που “κοιμούνται”εδώ το νερό περισσεύει”.

Μουσκεμένη ματιά, φωνή χαρισάμενη, μαζί με ποτήρια ψηλά στην μνήμη σου…

Δυο σοκολάτες αμυγδάλου κέρασμα από χέρια παιδικά, λευκά τριαντάφυλλα, μαύρισε η ζωή μας.

Ήμασταν όλοι εκεί, οικογένεια, συνεργάτες, φίλοι καρδιακοί, άλλοι με τη φυσική μας παρουσία, άλλοι νοητά, όλοι όσοι σε καταλάβαμε.. 18 Ιανουαρίου, ημέρα πένθους, μέρα αθανασίας …

Πάντα θα σε θυμόμαστε και πάντα μια σοκολάτα θα γλυκαίνει τις πίκρες της ζωής μας…

Σου λέμε “καλή αντάμωση”, διότι είμαστε σίγουροι ότι ξαναβρεθούμε..Μέχρι τότε το μόνο που ευχόμαστε για σένα και για ‘ μας είναι “καλές θάλασσες”!».

Θέμος Αναστασιάδης: Σκληρή μάχη με τον καρκίνο

Ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε την τελευταία του πνοή στις 22 Ιανουαρίου 2018 στα 61 του, μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο, σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, στην Ελβετία. Ήταν παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Είχε γεννηθεί στις 6 Ιανουαρίου του 1958 και υπήρξε συνιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Ο Θέμος Αναστασιάδης άρχισε να γίνεται γνωστός από τη χιουμοριστική και «ιοβόλα» στήλη «Όφις» στην τελευταία σελίδα της Καθημερινής. Στη συνέχεια έγινε διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας, από την οποία αποχώρησε για την «Ελευθεροτυπία», όπου καθιερώθηκε με τη στήλη του «Μαύρη Τρύπα».

Είχε εργαστεί σε πολλές εφημερίδες και ραδιόφωνα, ενώ ήταν συνιδρυτής της εφημερίδας «Πρωταθλητής». Λόγω της μάχης με τον καρκίνο ζούσε μόνιμα στην Ελβετία, ενώ είχε κάνει ταξίδια και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τελευταίο δίμηνο είχε επιβαρυνθεί πολύ η υγεία του και γι’ αυτό είχε διακόψει την αρθρογραφία του στο «Πρώτο Θέμα». Δημιούργησε μία από τις πιο επιτυχημένες εφημερίδες, αλλά και την τηλεοπτική εκπομπή «Όλα», η οποία ήταν μία από τις πλέον επιτυχημένες της ελληνικής τηλεόρασης.

Η άγρια μάχη που έδινε από το 2017 με τον καρκίνο

Επί σχεδόν δύο χρόνια ο Θέμος Αναστασιάδης έδινε μια άγνωστη στο ευρύ κοινό -και δυστυχώς άνιση-μάχη με τον καρκίνο.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου. Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης αρχικά νοσηλεύτηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες κλινικές του κόσμου: Στη διάσημη κλινική Dana Farber της Βοστώνης.

Εκεί, ο Θέμος Αναστασιάδης υποβλήθηκε σε εντατική και επιθετική θεραπεία. Παρ’ όλα αυτά, στάθηκε όρθιος και ο οργανισμός του κατάφερε και την άντεξε. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα ο καρκίνος επανεμφανίστηκε. Ο Θέμος Αναστασιάδης, απτόητος, συνέχισε τις θεραπείες στη Ζυρίχη, όπου έμενε μόνιμα πλέον, αλλά η μάχη έγερνε εις βάρος του. Το τελευταίο πεντάμηνο η υγεία του επιδεινώνονταν διαρκώς και το τελευταίο δίμηνο χειροτέρεψε δραματικά. Μέχρι που η ασθένεια τον κατέβαλε οριστικά Τρίτη 22 Ιανουαρίου, και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Ελβετίας, σε ηλικία μόλις 61 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις