Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία αλλοδαπών: Χειροπέδες σε 15 άτομα για ληστείες – Είχαν συλληφθεί πάνω από 100 φορές
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία αλλοδαπών: Χειροπέδες σε 15 άτομα για ληστείες – Είχαν συλληφθεί πάνω από 100 φορές

Συμμορία αλλοδαπών: Η ΕΛΑΣ έφτασε στη σύλληψης μελών συμμορίας που "χτυπούσε" στο κέντρο της Αθήνας "ρημάζοντας" τουρίστες και περαστικούς.

Συμμορία αλλοδαπών: Πάνω από εκατό φορές (!) είχαν συλληφθεί από την Αστυνομία και παραπεμφθεί στις εισαγγελικές αρχές, μέλη εικοσαμελούς συμμορίας αλλοδαπών, που διέπρατταν στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, κλοπές και ληστείες σε βάρος πεζών, διαρρήξεις σε αυτοκίνητα και διακίνηση ναρκωτικών!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε μεγάλη επιχείρηση, που έλαβε χώρα και σε δωμάτιο ξενοδοχείου- ορμητήριο, στην περιοχή της Ομόνοιας, πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα, συνελήφθησαν δέκα πέντε μέλη της οργανωμένης συμμορίας, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι. Παράλληλα, έχουν εκδοθεί εντάλματα εναντίον εννέα μελών άλλης συμμορίας, η οποία διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αξιοσημείωτο είναι πέραν των προαναφερθέντων ότι από την εξέταση του καθεστώτος παραμονής στη χώρα των συλληφθέντων, προκύπτει ότι κανένας δεν διέθετε νόμιμα έγγραφα παραμονής, ενώ κατά τις κατά καιρούς συλλήψεις τους για διάφορους λόγους, έδιναν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και εθνικότητας με αποτέλεσμα να υπάρχει χάος ως προς το ποιοι είναι και από πού προέρχονται.

Από Αλγερία έως Λιβύη, Αίγυπτο και Ιράκ

Σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία της αστυνομίας πρόκειται για άτομα που κατάγονται από Αλγερία, Μαρόκο, Ιράν, Ιράκ, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης διέπρατταν ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, καθώς και σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και προσωπικά αντικείμενα αξιοσημείωτης χρηματικής αξίας. Δρούσαν συστηματικά, αναφέρει η Αστυνομία, τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με μεγαλύτερη συχνότητα στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα και τις περιοχές της Ομονοίας, της Ακρόπολης, του Νέου Κόσμου και της Κυψέλης.

Παράλληλα η δράση τους έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως στο Παγκράτι, το Χαλάνδρι και τον Άγιο Δημήτριο. Από την μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν είκοσι κλοπές από οχήματα, 21 κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από διερχόμενους, τρεις κλοπές από γραφεία και οικίες, καθώς και δύο ληστείες σε πεζούς.

Και διακίνηση ναρκωτικών από δωμάτια ξενοδοχείου

Παράλληλα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δραστηριοποιούνταν καθημερινά και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας ως «καβάντζα» δωμάτια ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

“Σημειώνεται ότι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης:

· έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για συναφή ποινικά αδικήματα και μάλιστα συνολικά έχουν συλληφθεί ή έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος τους, πάνω από 100 φορές.

· Κατά τις συλλήψεις τους δήλωναν στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές ψευδή στοιχεία ταυτότητας και διαμονής, για να δυσκολεύουν τον εντοπισμό και την ταυτοποίησή τους.

· Έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας στερούμενοι παντελώς των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων και νομιμοποιητικών εγγράφων για την εδώ παραμονή τους

.Φαίνεται ότι δεν εργάζονται, έχοντας ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού τη διάπραξη ληστειών και κλοπών και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών”.

Οι κατασχέσεις

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

961 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 140 γραμμάρια κάνναβης σε 92 αυτοσχέδιες συσκευασίες, ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης κάνναβης, αεροβόλο – ρέπλικα πιστόλι και 4 σουγιάδες.

Επίσης, 18 πορτοφόλια και 18 κινητά τηλέφωνα, 15 τσάντες πλάτης ή ώμου, 13 ζευγάρια γυαλιά, 3 ρολόγια χειρός, 2 φωτογραφικές μηχανές, 2 ταυτότητες αλλοδαπών Αρχών, πλήθος κοσμημάτων,250 ευρώ και χρηματικά ποσά αλλοδαπών χωρών, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και δύο ηλεκτρονικά χειριστήρια απενεργοποίησης συναγερμού.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη διακρίβωση όλου του εύρους της εγκληματικής τους δράσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις